- Home
- Externe
- (09.03.2023, 18:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pentagonul: "Sonde extraterestre s-ar afla deja în sistemul nostru solar şi chiar în atmosfera terestră"
- Directorul unităţii OZN din cadrul Pentagonului şi fostul preşedinte al Departamentului de Astronomie de la Harvard au scris în colaborare un articol, în care cei doi susţin că sondele extraterestre de la o „nava-mamă” ar putea zbura deja prin sistemul nostru solar.
- „Un obiect interstelar artificial ca Oumuamua ar putea fi o navă-mamă care eliberează mai multe sonde mici în timpul trecerii sale în apropiere de Pământ”, scriu autorii.
- Ei au scris că telescoapele spaţiale actuale, cum ar fi James Webb, ar rata obiecte atât de mici, precum sondele spaţiale extraterestre.
Urmărește
12704 afișări
Sursa FOTO - NASA/Midjourney
Şeful biroului OZN al guvernului scrie într-o nouă lucrare ştiinţifică că roiuri de sonde spaţiale extraterestre provenite de la o „ navă-mamă” ar putea zbura deja prin sistemul nostru solar şi chiar în atmosfera Pământului.
Daily Mail a citat câteva informaţii din lucrarea intitulată „Constrângeri fizice asupra fenomenelor aeriene neidentificate”, scrisă în colaborare de Dr. Sean Kirkpatrick, directorul unităţii OZN a Pentagonului şi de Preşedintele Departamentului de Astronomie, profesorul Avi Loeb.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Loeb este, de asemenea, fondatorul Proiectului Galileo, care îşi propune să folosească telescoape de înaltă rezoluţie şi algoritmi de inteligenţă artificială pentru a identifica şi fotografia OZN-urile din jurul Pământului.
El a câştigat atenţia naţională pentru teoria sa conform căreia o cometă interstelară care a trecut prin sistemul nostru solar în 2017, numită „Oumuamua”, ar putea fi de fapt o sondă extraterestră şi a scris cărţi despre posibilitatea vieţii extraterestre.
Ei au scris că telescoapele actuale, cum ar fi telescopul spaţial James Webb, ar rata obiecte atât de mici, în timp ce „radarele noastre spaţiale ar putea detecta OZN-uri de până la 36.000 km în aer şi, prin urmare, noi ar trebui să fim cu ochii pe cer. Astfel de obiecte ar putea deveni, de asemenea, detectabile pe măsură ce se apropie de Pământ, mai ales dacă creează o minge de foc ca urmare a frecării lor cu aerul”, au scris ei.
Într-un interviu exclusiv, Loeb a declarat pentru DailyMail.com că echipa sa de la Harvard, unde acum este director al Institutului de Teorie şi Calcul, foloseşte în prezent un telescop mare de campus pentru a scana cerul nopţii ca să depisteze astfel de sonde extraterestre sau alte OZN-uri şi intenţionează să înfiinţeze un al doilea telescop în lunile următoare, ca parte a proiectului său Galileo.
Cei doi bărbaţi susţin că este imposibil ca un obiect să călătorească mai repede decât viteza sunetului în atmosfera Pământului fără a crea un bum sonor şi că obiectele care se mişcă foarte rapid creează întotdeauna o „minge de foc” sau o coadă de foc ca urmare a frecării cu moleculele de aer ce fac obiectele zburătoare să ardă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: Netanyahu, transferat la aeroport cu elicopterul din cauza blocării unei autostrăzi de protestatari
Citește și: Alarmă falsă de raid aerian la Moscova
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46