- Home
- Externe
- WASHINGTON, (14.04.2017, 08:40)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pentagonul refuză să comenteze informaţiile privind un posibil atac preventiv contra Coreei de Nord
Pentagonul a refuzat să comenteze informaţiile apărute în presă privind un posibil atac preventiv american cu arme convenţionale împotriva Coreei de Nord, în cazul în care regimul de la Phenian va pregăti un nou test nuclear, relatează cotidianul The Telegraph pe pagina electronică.
Urmărește
2155 afișări
Pentagonul refuză să comenteze informaţiile privind un posibil atac preventiv contra Coreei de Nord
Citând surse din cadrul serviciilor americane de informaţii, televiziunea NBC a relatat că Statele Unite ar putea efectua un atac cu arme convenţionale împotriva unor ţinte din Coreea de Nord în cazul în care oficialii americani vor primi informaţii convingătoare care să indice că regimul de la Phenian urmează să efectueze un nou test nuclear.
Potrivit NBC News online, Washingtonul a trimis în zonă două distrugătoare echipate cu rachete de croazieră Tomahawk, una dintre nave fiind la aproximativ 480 de kilometri de poligonul de teste nucleare nord-coreean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te afectează financiar Ordonanța Trenuleț? Partidele au primit în primele 11 luni din an 400 mil. de lei
-
MAE consideră că incidentul cu atlasul ungar are „o natură provocatoare”
-
Joe Biden regretă că s-a retras din cursa prezidenţială şi consideră că l-ar fi învins pe Trump
-
Preşedintele azer dă vina pe Rusia pentru doborârea avionului în ziua de Crăciun. Ce solicită din partea Moscovei
Forţele americane mai dispun de bombardiere grele care ar fi pregătite să atace ţinte din Coreea de Nord, iar în regiune urmează să ajungă portavionul USS Carl Vinson şi grupul naval aferent.
Pentagonul a refuzat să comenteze informaţiile vehiculate de postul NBC, transmiţând că politica sa este să nu discute operaţiuni viitoare şi "nici să facă speculaţii publice pe tema unor scenarii posibile".
"Comandanţii iau întotdeauna în considerare o gamă completă de opţiuni pentru protecţie în orice eventualitate", a declarat Dana White, o reprezentată a Pentagonului, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.
Un oficial de rang înalt al Administraţiei Trump a descris materialul televiziunii NBC ca fiind "în totalitate eronat".
Pe de altă parte, jurnalista Anna Fifield de la cotidianul The Washington Post a transmis că, potrivit surselor ei, atacul ar fi o opţiune "punitivă şi nu preventivă".
Coreea de Nord ar putea efectua teste nucleare ori balistice cu ocazia aniversării a 105 ani de la naşterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul statului nord-coreean, situaţie care ar putea atrage riposta militară a Administraţiei Donald Trump. Un atac american asupra Coreei de Nord riscă să genereze acţiuni în replică ale regimului de la Phenian asupra Coreei de Sud şi Japoniei, generând un conflict regional de amploare.
Citeşte şi: China anunţă creşterea schimburilor comerciale cu regimul din Coreea de Nord, deşi Donald Trump promite Beijingului stimulente pentru gestionarea ameninţării nord-coreene
Citeşte şi: Donald Trump are "încredere" în abordarea Chinei, dar AMENINŢĂ cu o intervenţie în Coreea de Nord
Citeşte şi: Ministrul chinez de Externe afirmă că situaţia din Coreea nu poate fi soluţionată cu forţa militară
Citeşte şi: Regimul de la Phenian se pregăteşte să efectueze un nou test militar nuclear/ Premierul Japoniei: Coreea de Nord ar putea dispune de mijlocele necesare pentru lansarea de rachete cu gaz sarin
Citeşte şi: Bashar al-Assad: Siria şi Coreea de Nord luptă împotriva "ambiţiilor nebuneşti" ale marilor puteri
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. Inteligența Artificială evoluează din ce în ce mai mult în medicină. Medicii sunt ajutați în gestionarea cazurilor dificile
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: China anunţă creşterea schimburilor comerciale cu regimul din Coreea de Nord, deşi Donald Trump promite Beijingului stimulente pentru gestionarea ameninţării nord-coreene
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„Living Apart Together” te învață cum să trăiești separat într-o relație. Ana Maria Ambrosa: „Este o alegere care reflectă evoluția relațiilor contemporane”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Imagini sfâșietoare! Constantin și Teodora au fost înmormântați împreună, iar micuța Sofia între ei
CANCAN.RO
Patru ZODII care vor avea parte fericire, bani și noroc până pe 4 ianuarie. Va fi o perioadă minunată pentru ele
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe