- Home
- Externe
- WASHINGTON, (28.11.2017, 15:03)
- Departamentul Cultură Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pentagonul vrea să distrugă lucrările de artă realizate de deţinuţii de la Guantanamo / "America nu vrea, pur şi simplu, ca lumea să vadă aceste lucrări"
Washingtonul se consideră proprietarul lucrărilor de artă, desene, picturi şi sculpturi realizate de deţinuţii de la Guantanamo şi îşi propune să modifice tratamentul la care acestea erau supuse până acum.
Urmărește
2078 afișări
Pentagonul vrea să distrugă lucrările de artă realizate de deţinuţii de la Guantanamo / "America nu vrea, pur şi simplu, ca lumea să vadă aceste lucrări"
Doar 41 de deţinuţi mai "găzduieşte" în prezent închisoarea americană de la Guantanamo din cei 700 care au fost încarceraţi aici, de-a lungul vremii.
Spaţiul de detenţie de la Guantanamo a fost înfiinţat în vremea administraţiei George W. Bush, în contextul aşa-numitului "război împotriva terorismului".
În pofida promisiunilor de a o desfiinţa, făcute în campania electorală din 2008 de către Barack Obama, în baza de la Guantanamo încă mai sunt deţinuţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
Pe perioada recluziunii, unii dintre aceştia au avut posibilitatea de a participa la diferite ateliere artistice, iar lucrările lor au putut fi scoase din spaţiul de detenţie în baza unor aprobări acordate de autorităţile militare americane.
O expoziţie cu lucrări ale deţinuţilor organizată la New York, intitulată "Odă mării" ( https://www.artfromguantanamo.com/) s-a dovedit a nu fi pe placul autorităţilor americane şi a determinat Pentagonul să ia atitudine şi să afirme că lucrările de artă sunt proprietatea sa şi că-şi rezervă dreptul de a le distruge.
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de publicaţia Miami Herald, a afirmat că lucrările cu pricina "sunt proprietatea statului american".
Drept urmare, orice transfer al lucrărilor de artă realizate de deţinuţii de la Guantanamo către teritoriul Statelor Unite a fost interzis.
Conform publicaţiei britanice The Independent, "America nu vrea, pur şi simplu, ca lumea să vadă aceste lucrări."
Din ianuarie, de când Donald Trump s-a instalat la Casa Albă, de la Guantanamo n-a mai fost eliberat niciun deţinut, deşi toţi cei aflaţi acolo sunt încarceraţi exclusiv în baza unor decizii extrajudiciare.
Citeşte şi: BREAKING | Sanda Ladoşi, adusă la DIICOT pe bază de mandat. Cântăreaţa şi soţul ei, suspectaţi de spălare de bani
Citeşte şi: Rusia şi SUA se acuză reciproc după un incident între două avioane militare deasupra Mării Negre
Citeşte şi: Cristina Stamate a murit la vârsta de 71 de ani. Actriţa va fi înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală
Citeşte şi: Rusia şi SUA se acuză reciproc după un incident între două avioane militare deasupra Mării Negre
Citeşte şi: Premierul Varadkar încearcă să prevină prăbuşirea guvernului şi alegerile anticipate care ar slăbi poziţia Irlandei în negocierile de Brexit
Citeşte şi: Activişti Greenpeace au lansat rachete de semnalizare din incinta unei centrale nucleare din Franţa / Gestul, pentru a dovedi vulnerabilitatea unor astfel de obiective în caz de atac
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Rusia şi SUA se acuză reciproc după un incident între două avioane militare deasupra Mării Negre. Pentagonul: "Situaţia s-ar fi putut solda cu rănirea gravă a membrilor ambelor echipaje"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe