- Home
- Externe
- WASHINGTON, (28.11.2017, 15:03)
- Departamentul Cultură Life
Pentagonul vrea să distrugă lucrările de artă realizate de deţinuţii de la Guantanamo / "America nu vrea, pur şi simplu, ca lumea să vadă aceste lucrări"
Washingtonul se consideră proprietarul lucrărilor de artă, desene, picturi şi sculpturi realizate de deţinuţii de la Guantanamo şi îşi propune să modifice tratamentul la care acestea erau supuse până acum.
Urmărește
2079 afișări
Pentagonul vrea să distrugă lucrările de artă realizate de deţinuţii de la Guantanamo / "America nu vrea, pur şi simplu, ca lumea să vadă aceste lucrări"
Doar 41 de deţinuţi mai "găzduieşte" în prezent închisoarea americană de la Guantanamo din cei 700 care au fost încarceraţi aici, de-a lungul vremii.
Spaţiul de detenţie de la Guantanamo a fost înfiinţat în vremea administraţiei George W. Bush, în contextul aşa-numitului "război împotriva terorismului".
În pofida promisiunilor de a o desfiinţa, făcute în campania electorală din 2008 de către Barack Obama, în baza de la Guantanamo încă mai sunt deţinuţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Pe perioada recluziunii, unii dintre aceştia au avut posibilitatea de a participa la diferite ateliere artistice, iar lucrările lor au putut fi scoase din spaţiul de detenţie în baza unor aprobări acordate de autorităţile militare americane.
O expoziţie cu lucrări ale deţinuţilor organizată la New York, intitulată "Odă mării" ( https://www.artfromguantanamo.com/) s-a dovedit a nu fi pe placul autorităţilor americane şi a determinat Pentagonul să ia atitudine şi să afirme că lucrările de artă sunt proprietatea sa şi că-şi rezervă dreptul de a le distruge.
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de publicaţia Miami Herald, a afirmat că lucrările cu pricina "sunt proprietatea statului american".
Drept urmare, orice transfer al lucrărilor de artă realizate de deţinuţii de la Guantanamo către teritoriul Statelor Unite a fost interzis.
Conform publicaţiei britanice The Independent, "America nu vrea, pur şi simplu, ca lumea să vadă aceste lucrări."
Din ianuarie, de când Donald Trump s-a instalat la Casa Albă, de la Guantanamo n-a mai fost eliberat niciun deţinut, deşi toţi cei aflaţi acolo sunt încarceraţi exclusiv în baza unor decizii extrajudiciare.
Citeşte şi: BREAKING | Sanda Ladoşi, adusă la DIICOT pe bază de mandat. Cântăreaţa şi soţul ei, suspectaţi de spălare de bani
Citeşte şi: Rusia şi SUA se acuză reciproc după un incident între două avioane militare deasupra Mării Negre
Citeşte şi: Cristina Stamate a murit la vârsta de 71 de ani. Actriţa va fi înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală
Citeşte şi: Rusia şi SUA se acuză reciproc după un incident între două avioane militare deasupra Mării Negre
Citeşte şi: Premierul Varadkar încearcă să prevină prăbuşirea guvernului şi alegerile anticipate care ar slăbi poziţia Irlandei în negocierile de Brexit
Citeşte şi: Activişti Greenpeace au lansat rachete de semnalizare din incinta unei centrale nucleare din Franţa / Gestul, pentru a dovedi vulnerabilitatea unor astfel de obiective în caz de atac
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Rusia şi SUA se acuză reciproc după un incident între două avioane militare deasupra Mării Negre. Pentagonul: "Situaţia s-ar fi putut solda cu rănirea gravă a membrilor ambelor echipaje"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
astăzi, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria