- Home
- Externe
- (27.01.2020, 08:45)
- Ruxandra Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pentru prima dată în istorie, Olanda îşi cere scuze pentru persecutarea evreilor în timpul ocupaţiei naziste
Premierul Olandei şi-a cerut scuze duminică în numele guvernului pentru eşecul ţării de a proteja evreii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează DW.
Urmărește
639 afișări
Pentru prima dată în istorie, Olanda îşi cere scuze pentru persecutarea evreilor în timpul ocupaţiei naziste
Premierul Olandei Mark Rutte şi-a cerut scuze pentru prima dată în numele guvernului olandez pentru persecutarea evreilor în timpul războiului, aceasta a declarat că s-a făcut prea puţin pentru a proteja evreii de atrocităţile comise de nazişti, relatează DW.
"Din moment ce ultimii supravieţuitori se află încă printre noi, îmi cer scuze în numele guvernului pentru faptele autorităţilor olandeze de la vremea respectivă. Guvernul nostru nu a acţionat ca un apărător al dreptăţii şi al siguranţei locuitorilor.", a declarat premierul Mark Rutte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
-
The Guardian: Cum plănuieşte Donald Trump să conteste alegerile prezidenţiale din SUA dacă le va pierde
-
Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
Din cei 140.000 de evrei existenţi în Olanda în momentul izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, doar 38.000 au supravieţuit regimului nazist.
Autorităţile olandeze nu şi-au recunoscut niciodată rolul pe care l-au avut în facilitarea persecutării evreilor de către Germania nazistă.
Fostul prim-ministru al Olandei Wim Kok, şi-a cerut scuze în 2000 pentru primirea "rece" oferită supravieţuitorilor lagărelor de concentrare la reîntoarcerea în Olanda, însă nu menţionat eşecul guvernului olandez de a proteja cetăţeni evrei în vremea războiului.
Premierul Mark Rutte a participat la un marş tăcut pentru comemorarea victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, chiar în ajunul aniversării a 75 de ani de la eliberarea lăgărului de la Auschwitz.
"La 75 de ani după Auschwitz, antisemitismul este încă printre noi, de aceea guvernul olandez recunoaşte pe deplin ceea ce s-a întâmplat şi o declară cu voce tare", a mai adăugat premierul Mark Rutte.
Declaraţia premierului olandez vine la doar câteva zile după ce Forumul Mondial al Holocaustului a avut loc la Israel, în care mai mulţi lideri ai Lumii s-au renit pentru a comemora victimele "Shoah" (Holocaustului).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: VIDEO: 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist Auschwitz. Ronald Lauder: Este o cicatrice cumplită. Nu se va vindeca niciodată şi durerea nu va înceta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:03
Nicu Ştefănuţă: Noua Comisie Europeană să lupte mai mult pentru agricultura sustenabilă
-
astăzi, 13:51
LIVE UPDATE Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald Trump vs Kamala Harris. Cum se desfăşoară votul şi care sunt statele decisive / S-au deschis primele secţii de votare de pe Coasta de Est