Peste 1,5 milioane de euro cheltuiţi în campania pentru alegerile parlamentare din R. Moldova

Cei 16 candidaţi la alegerile parlamentare de la 5 aprilie din Republica Moldova, care au prezentat rapoartele cu veniturile şi cheltuielile aferente campaniei electorale, au cheltuit până în prezent 23,3 milioane de lei moldoveneşti (1,6 milioane de euro) relatează BASA-press.

Urmărește
6 afișări

Potrivit raportului, Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) a cheltuit până în prezent 3,7 milioane de lei moldoveneşti (255.000 de euro), Partidul Social-Democrat (PSD) – 3,8 milioane de lei moldoveneşti (262.000 de euro), Alianţa Moldova Noastră (AMN) – 3,4 milioane de lei moldoveneşti (234.000 de euro) şi Mişcarea Acţiunea Europeană peste două milioane de lei moldoveneşti (circa 138.000 de euro).

De asemenea, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a alocat campaniei pentru alegerile parlamentare 5,3 milioane lei (365.000 de euro), Partidul Democrat (PDM) - aproape două milioane de lei (circa 138.000 de euro) şi Partidul Liberal (PL) - 1,3 milioane de lei (aproximativ 90.000 de euro).

Comisia Electorală Centrală (CEC) a avertizat Partidul Conservator, dar şi pe candidaţii independenţi Victor Railean, Tatiana Tîmbalist şi Valentina Cuşnir deoacere nu au prezentat rapoartele financiare instituţiei.

Candidaţii care vor participa la alegerile parlamentare de la 5 aprilie vor prezenta raportul final de venituri şi cheltuieli pentru campania electorală, vineri, acesta fiind şi termenul limită în care concurenţii vor mai putea efectua cheltuieli în acest scop.

În campania electorală pentru alegerile parlamentare de la 5 aprilie, plafonul financiar pentru participanţii în cursa electorală prevede că formaţiunile politice pot utiliza 12 milioane de lei (827.000 de euro), iar candidaţii independenţi 500.000 de lei (circa 34.500 de euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici