Peste 13.000 de porci morţi, descoperiţi în apele râului Huangpu din Shanghai

Peste 13.000 de porci morţi au fost scoşi din principalul râu din Shanghai, a anunţat luni presa oficială chineză, în timp ce originea acestor animale rămâne un mister. Serviciile municipale din Shanghai au colectat 9.460 de purceluşi şi porci adulţi care pluteau în apele râului Huangpu, potrivit cotidianului Shanghai Daily, autorităţile prefecturii vecine Jiaxing (provincia Zhejiang) recuperând la rândul lor 3.601

Urmărește
556 afișări
Imaginea articolului Peste 13.000 de porci morţi, descoperiţi în apele râului Huangpu din Shanghai

este 13.000 de porci morţi, descoperiţi în apele râului Huangpu din Shanghai (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

La 12 zile după ce au fost descoperiţi primii porci morţi în apele râului, situaţie care a provocat îngrijorarea locuitorilor capitalei economice chineze, nu numai că nu a fost stabilită nicio responsabilitate, dar aceştia continuă să fie aruncaţi în fluviu, potrivit agenţiei China Nouă.

Metropola acuză crescătorii de porci din prefectura Jiaxing că se debarasează de animale aruncându-le în apele râului.

Dar autorităţile din Jiaxing nu au recunoscut până în prezent astfel de acţiuni din partea vreunuia dintre crescătorii de animale şi susţin că nu sunt singurele responsabile.

Huangpu, râul emblematic din Shanghai, alimentează cu apă 22 la sută dintre cele 23 de milioane de locuitori. După ce a analizat probele, Guvernul din Shanghai a afirmat că în ultimele zile rezultatele obţinute sunt "normale", în pofida scepticismului general.

Ministerul chinez al Agriculturii a trimis o echipă la faţa locului, care pentru moment nu a oferit explicaţii clare privind decesul a mii de porci şi prezenţa lor în apele râului Huangpu.

"Această situaţie se explică, deoarece unii ţărani nu cunosc bine legea, au obiceiuri proaste şi există carenţe în controlul şi nivelul responsabilităţilor", s-a limitat să spună Yu Kangzhen, veterinar-şef în cadrul ministerului.

Cazul porcilor morţi deversaţi în râul din Shanghai ilustrează faţa sumbră a industriei agroalimentare din China, unde primează randamentul pentru hrănirea populaţiei extrem de numeroase.

Poluarea cursurilor de apă, adeseori cu consecinţe grave asupra sănătăţii, este un flagel în China, unde respectul faţă de mediu este adeseori sacrificat pe altarul creşterii economice.

Huangpu este cunoscut la nivel mondial pentru că de-a lungul său de întinde Bund, bulevard din Shanghai unde se află clădiri coloniale în stilul european al anilor '30. Pe malul său estic se află districtul Pudong, celebru pentru zgârie-norii deveniţi simbolurile creşterii economice chineze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici