Peste 200 de militari, plasaţi în carantină în Elveţia, din cauza gripei porcine

Autorităţile elveţiene au anunţat luni că au plasat în carantină 250 de soldaţi dintr-o cazarmă din Fribourg, în vestul Elveţiei, din cauza unor suspiciuni de contaminare a doi militari cu virusul gripei porcine.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de militari, plasaţi în carantină în Elveţia, din cauza gripei porcine

Peste 200 de militari, plasaţi în carantină în Elveţia, din cauza gripei porcine

Un recrut de 21 de ani s-a plâns duminică de simptome de gripă şi a fost pus în carantină, potrivit unui comunicat al Departamentului federal al Apărării. Simptomele s-au redus de atunci şi starea sănătăţii recrutului s-a ameliorat.

Autorităţile nu au precizat dacă bolnavul se întorcea dintr-o călătorie într-o ţară afectată de epidemie, cum ar fi Mexicul sau Statele Unite.

Un alt soldat, care dormea în aceeaşi cameră, a fost de asemenea plasat în carantină, după ce s-a plâns de simptome identice.

Ca o măsură de siguranţă, toţi cei 250 de militari din cazarma "La Poya" au fost plasaţi în izolare, a declarat Departamentul federal al apărării.

Elveţia nu a confirmat deocamdată decât un singur caz de contaminare cu virusul de tip A/H1N1.

Este vorba despre un tânăr elveţian care s-a întors dintr-o călătorie în Mexic şi care a putut părăsi duminică dimineaţă spitalul din cantonul Baden, unde a fost menţinut în carantină timp de patru zile. Alte aproximativ 30 de persoane rămân însă în carantină în acest spital.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici