- Home
- Externe
- GENEVA, (30.09.2014, 07:05)
- Gaidau Ion
Peste 3.000 de imigranţi ilegali şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană în 2014, anunţă OIM
Un număr record de imigranţi ilegali, peste 3.000, şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană începând din ianuarie, adică dublu faţă de vârful atins în 2011, anul Primăverii Arabe, a anunţat luni Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), relatează AFP.
Urmărește
149 afișări
Peste 3.000 de imigranţi ilegali şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană în 2014, anunţă OIM
De 20 de ani, traversarea Mării Mediterane reprezintă cel mai periculos periplu pentru imigranţii clandestini. De la începutul anului, OIM a înregistrat moartea a 4.077 de imigranţi ilegali în lume, dintre care o treime - 3.072 - în Marea Mediterană.
Pentru Marea Mediterană, "2014 este cel mai negru an", devansând vârful atins în 2011, atunci când 1.500 de decese au fost înregistrate (fiind luate în calcul primele nouă luni ale anului).
Majoritatea imigranţilor care au murit la porţile Europei - înecaţi, asfixiaţi, înfometaţi sau îngheţaţi - erau originari din Africa şi din Orientul Mijlociu, potrivit statisticilor publicate de OIM, o organizaţie internaţională cu sediul la Geneva care numără 156 de state membre.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
"În urmă cu un an, lumea urmărea cu groază cum aproximativ 360 de imigranţi şi-au pierdut viaţa încercând să înoate către coastele insulei italiene Lampedusa. Din nefericire, oroarea nu pare să fi luat sfârşit. Până la 500 de imigranţi au murit în largul Maltei cu câteva săptămâni înainte de publicarea acestui raport", a declarat directorul general al OIM, William Lacy Swing.
În total, cel puţin 40.000 de imigranţi au murit în lume începând din 2000 încercând să ajungă în Europa, în Statele Unite, în Australia sau în alte ţări. Dar cifrele exacte sunt mai mari deoarece numeroase decese s-au produs în zone izolate şi nu au fost anunţate, potrivit OIM.
"De un an, creşterea numărului de morţi se explică mai ales prin înmulţirea deceselor în Marea Mediterană", explică OIM, recunoscând că nu înţelege prea bine această tendinţă.
Aceasta "reflectă probabil o creştere spectaculoasă a numărului de imigranţi care încearcă să ajungă în Europa. Peste 112.000 de imigranţi ilegali au fost depistaţi de autorităţile italiene în cursul primelor opt luni ale lui 2014, de aproape trei ori mai mulţi decât în 2013", anunţă OIM.
Mulţi dintre aceşti imigranţi fug de conflicte, persecuţii şi sărăcie.
Din anul 2000, peste 22.000 de imigranţi şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană. În plus, din 1996, 1.790 de imigranţi au decedat în timp ce traversau Sahara.
În alte regiuni ale lumii, peste 6.000 de imigranţi au murit din 1998 traversând frontiera dintre Mexic şi Statele Unite. De asemenea, aproximativ 1.500 de imigranţi şi-au pierdut viaţa din 2000 încercând să ajungă în Australia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe