- Home
- Externe
- GENEVA, (19.06.2014, 11:43)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 330 de morţi în 2014 din cauza virusului Ebola în trei ţări africane
Epidemia de febră hemoragică generată în mare parte de virusul Ebola a provocat moartea a 337 de persoane în trei ţări din Africa de Vest de la începutul anului, cu o creştere de 60 la sută în 15 zile, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Urmărește
355 afișări
Peste 330 de morţi în 2014 din cauza virusului Ebola în trei ţări africane (Imagine: Shutterstock)
Potrivit OMS, cele trei ţări vizate - Guineea, Liberia şi Sierra Leone - totalizează de la începutul anului 528 de cazuri de febră hemoragică, dintre care 364 au fost confirmate de analize ca fiind produse de virusul Ebola. Din cele 528 de cazuri cumulate, 337 au fost mortale.
Bilanţul comunicat miercuri nu arată totuşi o "nouă creştere masivă" de febră, a anunţat o purtătoare de cuvânt a OMS, explicând că "noi cazuri sunt identificate în mod regulat" în cele trei ţări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Creşterea cazurilor semnalate miercuri se explică prin reclasificarea lor, trecând de la categoria "probabil" la "posibil" sau "confirmat". Aceste cifre trebuie considerate ca fiind "provizorii", insistă OMS.
Descoperit în 1976 în actuala Republică Democratică Congo (fostul Zair), virusul Ebola este foarte contagios şi mortal în 25 până la 90 la sută din cazuri, potrivit OMS.
El se transmite la om de la animale sălbatice şi se propagă ulterior de la om la om.
Nu există vaccin omologat împotriva febrei Ebola, care se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree.
Au fost încercate mai multe vaccinuri, dar niciunul nu este disponibil pentru folosire clinică. În plus, nu există niciun tratament specific, iar medicamentele sunt în curs de evaluare.
Şansele de supravieţuire cresc pentru bolnavii care sunt hidrataţi. Persoanele afectate rămân contagioase cât timp virusul este prezent în sângele sau secreţiile lor, potrivit OMS.
Guineea, unde epidemia s-a declanşat înainte de a ajunge în ţările vecine, este cea mai afectată de febră hemoragică, înregistrând 264 de morţi din 398 de cazuri. Din cele 398 de cazuri, 254 au fost confirmate ca fiind generate de virusul Ebola. Autorităţile din Guineea, MSF şi OMS au anunţat în urmă cu câteva luni cazuri de vindecare a bolnavilor de Ebola.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele