Peste 40 de cazuri de Covid la Jocurile Olimpice

  • Peste 40 de sportivi de la Jocurile Olimpice de la Paris au fost depistaţi pozitiv cu Covid-19.
  • Situaţia evidenţiază o nouă creştere a cazurilor la nivel mondial, pe măsură ce acoperirea vaccinală scade, a declarat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Urmărește
399 afișări
Imaginea articolului Peste 40 de cazuri de Covid la Jocurile Olimpice

Peste 40 de cazuri de Covid la Jocurile Olimpice

OMS a declarat că virusul din spatele pandemiei încă circulă, iar ţările trebuie să îşi perfecţioneze sistemele de răspuns şi să înceapă să îi vaccineze pe cei mai expuşi, potrivit Agence France-Presse (AFP).

Mai mulţi sportivi de marcă au fost afectaţi de Covid-19 la Jocurile de la Paris din 2024.

Înotătorul britanic Adam Peaty a fost testat pozitiv la o zi după ce a câştigat argintul la 100 m bras, când nu se simţea bine, a declarat echipa sa.

Speranţa australiană la o medalie, Lani Pallister, s-a retras din proba feminină de 1500 m liber după ce s-a îmbolnăvit.

„Covid-19 este încă foarte aproape de noi. Virusul circulă în toate ţările", a declarat Maria Van Kerkhove, directorul OMS pentru pregătirea şi prevenirea epidemiilor şi pandemiilor.

Datele din 84 de ţări arată că procentul de teste pozitive pentru SARS-CoV-2 „a crescut de mai multe săptămâni", a declarat ea în cadrul unei conferinţe de presă.

În plus, supravegherea apelor - care tinde să ofere o indicaţie cu două-trei săptămâni înainte privind spitalizările - sugerează că circulaţia SARS-CoV-2 este „de două până la 20 de ori mai mare decât se raportează în prezent", a spus ea.

„Acest lucru este semnificativ, deoarece virusul continuă să evolueze şi să se schimbe, ceea ce ne expune pe toţi la riscul unui virus potenţial mai sever, care ar putea să se sustragă detectării noastre şi/sau intervenţiilor noastre medicale, inclusiv vaccinării".

La nivel mondial, rata de pozitivitate a testelor este de peste 10 %, dar în Europa, cifra este de peste 20 %.

„În ultimele luni, indiferent de anotimp, multe ţări au înregistrat valuri de Covid-19, inclusiv la Jocurile Olimpice, în prezent, unde cel puţin 40 de sportivi au fost testaţi pozitiv", a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici