- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 7.000 de persoane au contractat holeră în Irak
Aproximativ 7.000 de persoane din nordul Irakului s-au îmbolnăvit de holeră în ultimele săptămâni, dintre care zece au decedat, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Reuters.
Peste 7.000 de persoane au contractat holeră în Irak
Fadela Chaib, purtătoare de cuvânt a OMS, a declarat că organizaţia nu a identificat încă sursa epidemiei în cele trei provincii, Sulaimaniya, Kirkuk şi Erbil, deşi specialiştii au crezut iniţial că boala se transmite prin apa poluată.
"Toate sistemele publice de canalizare din zonele afectate au fost dezinfectate cu clor, şi în mod periodic sunt prelevate probe pentru teste, în scopul de a ne asigura că apa potabilă întruneşte standardele necesare", a mai spus ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministrul adjunct de externe al Rusiei amenință cu începerea testelor nucleare
-
Forţele IDF desfăşoară atacuri aeriene şi raiduri terestre în Beit Hanoun
-
Hackerii au compromis o extensie Chrome folosită de sute de mii de utilizatori: datele furate includ parole şi sesiuni autentificate
-
Casa Albă dezvăluie cum evită soldaţii nord-coreeni capturarea pe câmpul de luptă din Ucraina
"Pentru a ţine sub control epidemia de holeră, OMS nu recomandă restricţii speciale de călătorie sau comerţ în zonele afectate", se arată într-un comunicat al organizaţiei cu sediul la Geneva.
Potrivit statisticilor OMS, peste 3.000 de persoane din Sulaimaniya s-au îmbolnăvit de boală diareică acută, similară holerei, între 23 august şi 6 septembrie, dintre care nouă au decedat.
La Kirkuk s-au înregistrat peste 3.700 de cazuri de boală diareică acută, în perioada 29 iulie - 2 septembrie, iar o persoană a decedat. Tot aici a fost confirmat primul caz de holeră, la 14 august. Alte şase cazuri de holeră, confirmate de laborator, au fost înregistrate la Erbil, se arată într-un comunicat al OMS.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, mişcarea Medici fără frontiere şi alte organizaţii ale ONU, printre care UNICEF şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare s-au alăturat eforturilor OMS de a stopa epidemia de holeră. Acestea au distribuit antibiotice, săruri de rehidratare, au contribuit la supravegherea calităţii apei şi au oferit programe educative pentru a evita îmbolnăvirea cu holeră în rândul populaţiei, a mai spus Chaib.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:30
Forţele IDF desfăşoară atacuri aeriene şi raiduri terestre în Beit Hanoun
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia