Peste 70 de morţi în atentatele din India

Bilanţul victimelor celor 12 atentate produse aproape simultan în mai multe departamente din statatul indian Assam, a crescut la 76 de persoane, a anunţat vineri Guvernul regional.

Urmărește
80 afișări
Imaginea articolului Peste 70 de morţi în atentatele din India

Peste 70 de morţi în atentatele din India (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul precedent, difuzat joi seara, menţiona 61 de morţi şi 300 de răniţi, dar "15 persoane au decedat din cauza rănilor în cursul nopţii şi al dimineţii (de vineri), ridicând numărul victimelor la 76" de persoane, a declarat Subhas Das, din cadrul Ministerului de Interne din Assam.

Joi, 12 bombe au explodat în interval de o oră în principalul oraş din statul Assam, Guwahati, provocând moartea a 43 de persoane, şi în alte trei departamente, unde bilanţul s-a ridicat la circa 30 de morţi.

Autorităţile locale nu au primit nici o revendicare, dar suspectează gherila din Frontul pentru Eliberare Asom (ULFA), care luptă din 1979 pentru independenţa statului Assam, probabil susţinută de islamişti veniţi din Bangladesh.

Vineri, poliţia şi-a început ancheta dificilă, interogând circa zece persoane. "Trebuie să fim în măsură să identificăm oamenii sau grupurile implicate în această serie de atentate", a declarat un oficial sub acoperirea anonimatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici