- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 70% din locurile de muncă înfiinţate în Marea Britanie, ocupate de imigranţi
Peste 70 la sută din locurile de muncă create în M. Britanie de Guvernul laburist au fost ocupate de muncitori imigranţi, potrivit experţilor care relevă că aceasta este cea mai mare proporţie din rândul principalelor economii din lume, relatează Daily Mail în ediţia electronică.
Peste 70% din locurile de muncă înfiinţate în Marea Britanie, ocupate de imigranţi
Potrivit unui studiu făcut public marţi de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), în primii zece ani de guvernare laburistă, numărul locurilor de muncă a crescut cu circa două milioane. Însă "circa 1,5 milioane dintre acestea au fost ocupate de străini" - circa 70 la sută. În Statele Unite, 58 la sută din noile locuri de muncă au fost ocupate de muncitori imigranţi. Pe de altă parte, în Franţa, această proporţie este de mai puţin de 20 la sută, iar în Irlanda şi Australia mai puţin de 30 la sută.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
"Încă o afirmaţie a lui Gordon Brown s-a dovedit a fi falsă. Acest Guvern a creat locuri de muncă britanice pentru muncitori străini şi toate promisiunile sale referitoare la crearea de noi locuri de muncă sunt în cele din urmă neadevărate", a declarat purtătorul de cuvânt al conservatorilor pe domeniul imigranţiei, Damian Green.
Potrivit OECD, aproape o treime dintre muncitorii imigranţi au ajuns în Marea Britanie prin intermediul unor transferuri controversate de personal efectuate de anumite companii. Sistemul le permite companiilor internaţionale să-şi transfere angajaţii în Marea Britanie pe durate determinate, susţine Daily Mail. Acestea nu au fost nevoite să-şi facă publice locurile de muncă, iar angajaţii pot lucra până la trei ani, existând posibilitatea unei extinderi de doi ani.
Studiul OECD analizează perioada martie 1997-martie 2007. De atunci, Guvernul a continuat să elibereze permise de muncă într-un număr record cetăţenilor care nu provin din ţări membre UE. În 2008, în momentul în care M. Britanie se îndrepta spre recesiune, au fost emise 151.635 de permise. Prin intermediul acestui document, muncitorii, care nu provin din ţările membre ale Uniunii Europene, pot ocupa sau îşi pot păstra locul de muncă, în pofida faptului că sute de mii de cetăţeni britanici sunt şomeri, potrivit Daily Mail, care adaugă că numărul şomerilor a crescut la 1 decembrie 2007 la 290.000, iar la 30 noiembrie 2008 a ajuns la 1,92 milioane.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO