- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 80% din delfinii existenţi în 1950 în Oceanul Indian au fost ucişi de pescuitul comercial
Mai mult de 80% din delfinii prezenţi odată în Oceanul Indian au fost ucişi cel mai probabil de pescuitul comercial, relatează The Guardian.
Peste 80% din delfinii existenţi în 1950 în Oceanul Indian au fost ucişi de pescuitul comercial
Numărul delfinilor din Oceanul Indian este posibil să fi scăzut cu mai mult de 80% în ultimele deceni. Aproape 4 milioane de delfini au căzut victime pescuitului comercial din 1950 până în prezent, potrivit un studiu publicat în Endagered Species Research.
Numai în 2006 un număr de 100.000 de delfini a fost prinşi în plasele de pescuit.
Autorii studiului descriu pescuitul comercial din Oceanul Indian ca fiind „imposibil de controlat” şi potenţial, cea mai mare problemă nerezolvată cu care se confruntă delfini astăzi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
-
De la Mesopotamia la Calendarul Gregorian: Cum am ajuns să sărbătorim Anul Nou pe 1 ianuarie
-
BNR reuşeşte să păstreze cursul extrem de stabil şi afişează o cotaţie de 4,9741 lei/euro în ultima zi bancară din an
-
Generaţia europeană a României, la majorat: peste 3,6 milioane de copii s-au născut într-o Românie europeană, iar ei reprezintă astăzi aproape 20% din populaţia României.
Studiul, condus de dr. Charles Anderson de la Manta Marine din Maldive, arată că numărul delfinilor ucişi în activităţi de pescuit a scăzut cu doar 13% din 1980 până astăzi.
Iran, Indonesia, India, Sri Lanka şi Pakistan sunt principalele ţări care folosesc plasele de pescuit ce se pot dovedi letale delfinilor.
„Soluţia este tehnologizarea şi folosirea de echipamente de pescuit care sunt mai sustenabile. Interzicerea pescuitului nu este o soluţie pentru aceste ţări aflate în proces de dezvoltare”, a spus dr Puti Liza Mustika coautor al studiului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO