- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 90% din pacienţii cu COVID-19 trataţi cu un nou medicament israelian au fost externaţi în 5 zile
- În studiul de faza I pentru un medicament israelian anti-COVID s-a obţinut vindecarea a 29 din 30 de pacienţi, de la stare moderată la gravă, în câteva zile.
- În studiul de faza II, aproximativ 93% din cei 90 de pacienţi cu coronavirus trataţi în mai multe spitale din Grecia au fost externaţi în cinci zile.
- Medicamentul a fost dezvoltat de o echipă de la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv.
- Studiul a fost realizat la Atena, deoarece Israelul nu avea suficienţi pacienţi relevanţi.
Peste 90% dintre pacienţii cu COVID-19 trataţi cu un nou medicament israelian au fost externati în 5 zile
Aproximativ 93% din cei 90 de pacienţi cu coronavirus trataţi în mai multe spitale din Grecia cu un nou medicament dezvoltat de o echipă de la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv, ca parte a studiului de fază II a tratamentului, au fost externaţi în cinci zile sau mai puţin, scrie The Jerusalem Post.
Studiul de faza II a confirmat rezultatele fazei I, care a fost efectuată în Israel iarna trecută şi a văzut 29 din 30 de pacienţi în stare moderată până la gravă recuperându-se în câteva zile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
„Scopul principal al acestui studiu a fost de a verifica dacă medicamentul este sigur”, a spus prof. Nadir Arber. „Până în prezent nu am înregistrat niciun efect secundar semnificativ la niciun pacient din ambele grupuri.”.
Studiul a fost realizat la Atena, deoarece Israelul nu avea suficienţi pacienţi relevanţi. Investigatorul principal a fost comisarul coronavirus al Greciei, prof. Sotiris Tsiodras.
Arber şi echipa sa, inclusiv dr. Shiran Shapira, au dezvoltat medicamentul pe baza unei molecule pe care profesorul o studiază de 25 de ani numită CD24, care este prezentă în mod natural în organism.
„Este important să ne amintim că 19 din 20 de pacienţi cu COVID-19 nu au nevoie de terapie”, a spus Arber. "După o fereastră de cinci până la 12 zile, aproximativ 5% din pacienţi încep să se deterioreze.".
Principala cauză a deteriorării clinice este supraactivarea sistemului imunitar, cunoscută şi sub numele de furtună de citokine. În cazul pacienţilor cu COVID-19, sistemul începe să atace celulele sănătoase din plămâni.
„Aceasta este exact problema pe care o vizează medicamentele noastre”, a spus el.
CD24 este o mică proteină care este ancorată la membrana celulelor şi serveşte multe funcţii, inclusiv reglarea mecanismului responsabil pentru furtuna de citokine.
Arber a subliniat că tratamentul lor, EXO-CD24, nu afectează sistemul imunitar în ansamblu, ci vizează doar acest mecanism specific, ajutând la găsirea din nou a echilibrului său corect.
„Acesta este un medicament de precizie”, a spus el. „Suntem foarte fericiti ca am gasit un instrument pentru a aborda fiziologia bolii.”.
„Steroizii, de exemplu, opresc întregul sistem imunitar”, a explicat el în continuare. „Echilibrăm partea responsabilă pentru furtunile de citokine folosind mecanismul endogen al corpului, adică instrumente oferite chiar de organism.”
Arber a menţionat că un alt element important al acestui tratament este administrarea acestuia.
„Angajăm exosomi, vezicule foarte mici, derivate din membrana celulelor, care sunt responsabile pentru schimbul de informaţii între ele”, a spus el.
„Reuşind să le livrăm exact acolo unde sunt necesare, evităm multe efecte secundare”, a adăugat el.
Echipa este acum gata să lanseze ultima fază a studiului.
Oricât de promiţătoare pot fi rezultatele primelor faze ale unui tratament, nimeni nu poate fi sigur de nimic pana când rezultatele nu sunt comparate cu cele ale pacienţilor care primesc un placebo, a spus el.
Aproximativ 155 de pacienţi cu coronavirus vor lua parte la studiu. Două treimi dintre ei vor primi medicamentul, iar o treime un placebo.
Studiul va fi realizat în Israel şi ar putea fi realizat şi în alte locuri dacă numărul pacienţilor din ţară nu va fi suficient.
„Sperăm să o finalizăm până la sfârşitul anului", a spus Arber. Dacă rezultatele sunt confirmate, el a promis că tratamentul poate fi pus la dispoziţie relativ rapid şi la un cost redus.
În plus, un succes ar putea deschide valul pentru a trata multe alte boli, a încheiat el.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO