Prima pagină » Știri externe » Peste două milioane de cetăţeni ungari resping planul privind relocarea imigranţilor

Peste două milioane de cetăţeni ungari resping planul privind relocarea imigranţilor

Peste două milioane de cetăţeni ungari au respins planul privind relocarea imigranţilor la nivelul Uniunii Europene, în cadrul sondajului naţional organizat de către guvern, a anunţat marţi secretarul de stat Csaba Domotor, relatează agenţia MTI.
Peste două milioane de cetăţeni ungari resping planul privind relocarea imigranţilor

Potrivit oficialului guvernamental, peste 90% dintre chestionarele trimise prin poştă au fost procesate, iar rezultatele arată clar că maghiarii resping orice plan care încurajează imigraţia.

„Cei care au participat la sondajul <> au respins în unanimitate relocarea a un milion de imigranţi în Europa în fiecare an, redistribuirea imigranţilor care au ajuns în Europa între statele membre, precum şi propunerea de acordare a unui ajutor financiar imigranţilor în valoare de 28.700 de euro în primii doi ani în care trăiesc în Uniunea Europeană. În plus, ei susţin gardul ridicat de Ungaria la graniţa cu Serbia şi resping ideea de a exercita presiuni asupra statelor membre care se opun relocării imigranţilor”, a spus Domotor.

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, susţine că Uniunea Europeană intenţionează să implice organizaţii asociate cu miliardarul ungaro-american George Soros în programul privind redistribuirea imigranţilor în statele membre, fapt care încălcă suveranitatea naţională şi ignoră poziţia statelor membre UE.

Premierul ungar Viktor Orban s-a angajat că, atât timp cât va rămâne în funcţie, guvernul de la Budapesta nu va accepta niciun acord UE privind redistribuirea imigranţilor în baza unui sistem de cote.

Curtea Europeană de Justiţie a decis la 6 septembrie că statele membre UE au obligaţia de a accepta relocarea imigranţilor pe teritoriul lor, respingând contestaţiile depuse de Slovacia şi Ungaria. Prin urmare, regimul de la Budapesta riscă sancţiuni din partea instituţiilor comunitare, inclusiv reducerea alocării de fonduri europene.