- Home
- Externe
- (23.02.2021, 08:17)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peştii de apă dulce sunt în declin „catastrofal”. 80 de specii au dispărut
- Un raport a avertizat despre un declin „catastrofal” al peştilor de apă dulce, aproape o treime fiind ameninţată de dispariţie.
- Grupurile de conservare au declarat că 80 de specii au dispărut, 16 doar în ultimul an.
- Milioane de oameni se bazează pe peştii de apă dulce pentru hrană şi ca sursă de venit prin pescuit şi comerţ.
- Numărul lor a scăzut din cauza presiunilor, inclusiv a poluării, a pescuitului nedurabil şi a îndiguirii şi scurgerii râurilor.
Urmărește
1196 afișări
Peştii de apă dulce sunt în declin „catastrofal”. 80 de specii au dispărut
Raportul, ”The World's Forgotten Fishes”, este alcătuit din 16 grupuri de conservare, inclusiv WWF, London Zoological Society (ZSL), Global Wildlife Conservation şi The Nature Conservancy.
Raportul arată că populaţiile de peşti migratori au scăzut cu trei sferturi în ultimii 50 de ani. În aceeaşi perioadă de timp, populaţiile de specii mai mari, cunoscute sub numele de „megafish”, au scăzut cu 94%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
În apele Regatului Unit, sturionul şi burbotul au dispărut, somonul dispare şi anghila europeană rămâne în pericol critic.
Potrivit WWF, o mare parte din declin este cauzat de starea precară a râurilor, în mare parte ca urmare a poluării, a barajelor şi a apelor uzate. Echipa a cerut guvernului să restabilească sănătatea habitatelor de apă dulce, prin aplicarea corectă a legilor existente, consolidând protecţia în proiectul de lege privind mediul şi promovând un set puternic de obiective globale pentru recuperarea naturii.
Dave Tickner, de la WWF, a declarat că habitatele de apă dulce sunt unele dintre cele mai vibrante de pe pământ, dar, după cum arată acest raport, sunt în declin catastrofal în întreaga lume, potrivit BBC.
„Natura este în cădere liberă, iar Marea Britanie nu face excepţie: viaţa sălbatică se luptă să supravieţuiască, să nu mai vorbim de prosperă, în apele noastre poluate", a spus consilierul şef al organizaţiei pentru apă dulce. „Dacă vrem să luăm în serios promisiunile de mediu ale acestui guvern, acesta trebuie să îşi asume legătura, să ne cureţe râurile şi să ne readucă sănătatea habitatelor de apă dulce".
Carmen Revenga, de la The Nature Conservancy, a declarat că peştii de apă dulce sunt un grup divers şi unic de specii care sunt nu numai esenţiale pentru funcţionarea sănătoasă a râurilor, lacurilor şi zonelor umede, ci şi pentru milioane de oameni, în special cei săraci, care depind de ei pentru a-şi procura hrana şi a avea venituri. „Acum este mai urgent decât oricând că găsim voinţa politică colectivă şi o colaborare eficientă cu sectorul privat, guverne, ONG-uri şi comunităţi, pentru a implementa soluţii bazate pe natură care protejează speciile de apă dulce, asigurându-ne totodată nevoile umane”, a spus ea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Israelul va compensa familiile copiilor dispăruţi în anii 1950. Medicii i-au asigurat pe părinţii biologici că micuţii lor au murit, dar nu le-au văzut niciodată trupurile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe