- Home
- Externe
- RIGA, (29.06.2017, 17:35)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: Presiunea internaţională nu ne va afecta poziţia privind migraţia
În ciuda presiunii din partea comunităţii internaţionale, Ungaria îşi va menţine poziţia privind migraţia ilegală, a anunţat joi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, în cadrul unei întrevederi cu oficiali letoni la Riga, relatează site-ul agenţiei MTI.
Urmărește
394 afișări
Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: Presiunea internaţională nu ne va afecta poziţia privind migraţia
Peter Szijjarto a avut întâlniri cu vicepremierul leton Arvils Aseradens, care este şi ministrul Economiei, precum şi cu Edgars Rinkevics, ministrul leton de Externe.
Şeful diplomaţiei de la Budapesta a discutat şi cu membri ai Parlamentului Letoniei, care au semnat o declaraţie de susţinere pentru Ungaria, după ce Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Cehiei, Ungariei şi Poloniei, pentru faptul că nu au acceptat refugiaţi în cadrul planului comun de relocare a acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Ungaria nu va permite accesul imigranţilor ilegali pe teritoriul său şi va proteja Europa prin apărarea graniţei sudice. Respingem poziţia Europei de Vest, conform căreia ţările care primesc imigranţii ilegali sunt singurele care demonstrează solidaritate", a declarat Szijjarto.
În urma discuţiilor de la Riga, Peter Szijjarto a transmis că Ungaria şi partenerii cu care a negociat susţin că protejarea graniţelor externe ale Uniunii Europene reprezintă un obiectiv important pentru Europa.
Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia au refuzat să primească imigranţi şi refugiaţi, în baza deciziei Uniunii Europene din 2015 privind cotele obligatorii. Planul de relocare vizează 160.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia către alte ţări europene, în decurs de doi ani.
Preşedintele Ungariei, Viktor Orban, care a luat decizia de a ridica un gard la frontiere pentru a preveni pătrunderea imigranţilor, a declarat că nu este corect ca UE să "lovească" în partenerii din Europa Centrală.
Peter Szijjarto a anunţat că Rusia şi Letonia sunt împotriva implementării unui mecanism automat în UE pentru redistribuirea imigranţilor, dar statele membre au dreptul să primească în continuare fonduri de coeziune.
"Considerăm inacceptabil şi o formă de şantaj iniţiativa anumitor ţări europene care vor să reducă sau să taie în întregime fondurile UE la care avem dreptul, doar pentru că nu suntem de acord cu anumite subiecte. Fondurile europene nu reprezintă ajutor umanitar ... avem dreptul la ele, deoarece toate statele membre ale UE şi-au deschis pieţele către actorii economici şi companiile din Europa de Vest", a spus Szijjarto.
Ministrul ungar de Externe a mai anunţat că Letonia a decis să ridice un gard la graniţele cu Belarus şi cu Rusia, pentru a proteja graniţele externe ale UE şi ale zonei de liberă circulaţie Schengen.
Citeşte şi: Rob Wainwright, directorul Europol, denunţă neglijenţa companiilor în privinţa securităţii cibernetice
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe