- Home
- Externe
- KIEV, (23.07.2015, 09:09)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Petro Poroşenko anunţă crearea unei zone demilitarizate în Lugansk şi numeşte un nou guvernator
Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat planuri de a crea o zonă demilitarizată de 30 de kilometri în Lugansk şi a numit un cunoscut voluntar în postul de guvernator al regiunii separatiste.
Urmărește
953 afișări
Petro Poroşenko (Imagine: Hepta)
Zona demilitarizată, care a fost stabilită de Kiev şi separatiştii proruşi cu medierea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi a Rusiei, presupune retragerea tuturor tancurilor şi echipamentelor de artilerie, pentru a pune capăt "bombardamentelor permanente".
"Am instruit grupul de contact să semneze un acord privind zona demilitarizată, pentru a asigura că militanţii nu mai pot bombarda civilii paşnici din Donbas", a scris Poroşenko pe Twitter miercuri seara, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Tot miercuri, Poroşenko a numit un cunoscut voluntar în postul de guvernator al regiunii Lugansk. Preşedintele a declarat că Gheorghi Tuka, cunoscut pentru eforturile sale de a ajuta trupele ucrainene cu provizii, este un "om cu o reputaţie imaculată, intolerant faţă de corupţie şi (care are) Ucraina în inimă".
Fostul manager din domeniul telecomunicaţiilor, în vârstă de 51 de ani, îl va înlocui pe Ghenadi Moskal, care a decretat că civilii nu pot călători între zonele din Lugansk controlate de rebeli şi cele controlate de Guvern.
La rândul lor, separatiştii proruşi din regiunea învecintă Doneţk au anunţat că armele lor cu calibrul mai mic de 100 mm au fost deja retrase la trei kilometri de linia de front.
Cu toate acestea, bombardamentele au continuat în regiunea Donbas, comandamentul militar de la Kiev acuzându-i pe separatişti că au ocupat mai multe obiective folosind tancuri şi grenade.
De la izbucnirea conflictului în estul Ucrainei, în aprilie 2014, Guvernul ucrainean controlează doar părţi din regiunile Doneţk şi Lugansk. Peste 6.400 de persoane au fost ucise în confruntări, care au adus Ucraina aproape de colaps financiar.
Uniunea Europeană a anunţat miercuri că un ajutor financiar în valoare de 600 de milioane de euro a fost transferat Ucrainei, aceasta fiind prima tranşă dintr-un împrumut total de 1,8 miliarde de euro.
Ucraina a mai primit ajutor financiar din partea UE în 2010 şi 2014, în valoare totală de 1,61 miliarde de euro.
Citeşte şi: Rusia îşi testează noile arme în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, susţine Poroşenko
Citeşte şi: Putin: Rusia susţine Acordul Minsk. Regiunile Doneţk şi Lugansk trebuie să primească autonomie
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe