Piaţa neagră online a sclaviei moderne: Copii vânduţi cu până la 60.000 de dolari

Un site pe darknet unde sute de traficanţi oferă „servicii" ce implică victime de toate vârstele, inclusiv vânzarea de copii pentru sclavie pe termen lung, pentru sume cuprinse între 20.000 şi 60.000 de dolari, a fost analizat de către experţi în combaterea traficului de persoane.

Urmărește
589 afișări
Imaginea articolului Piaţa neagră online a sclaviei moderne: Copii vânduţi cu până la 60.000 de dolari

Piaţa neagră online a sclaviei moderne: Copii vânduţi cu până la 60.000 de dolari

Cea mai îngrijorătoare descoperire făcută la cea de-a treia ediţie a Empact Hackathon, unde s-au adunat experţi din 27 de ţări, a fost practica vânzării de copii pentru sclavie pe termen lung, conform Europol.

Anchetatorii au găsit anunţuri în care un băiat sau o fată „de acasă" - termen ce sugerează o victimă permanentă - este oferit spre vânzare pentru sume între 20.000 şi 60.000 de dolari.

Pentru „servicii" pe termen scurt, preţurile variază între 800 şi 2.000 de dolari pe oră, în funcţie de vârsta şi aşa-zisele „competenţe" ale victimelor.

Anchetatorii au urmărit, de asemenea, să identifice platformele care ar putea facilita traficul de persoane şi exploatarea pe baza criminalităţii ca serviciu. Ancheta lor online a acoperit traficul şi exploatarea potenţială a victimelor ucrainene, precum şi utilizarea unor platforme de socializare mai puţin cunoscute pentru a facilita traficul de persoane.

Experţii au identificat un nou fenomen - e-pimping. Această tendinţă prezintă un interes din ce în ce mai mare pentru infractori. Anchetatorii au detectat două platforme care oferă „cursuri de lifestyle” şi formare pentru bărbaţii care doresc să devină manageri „OnlyFans”, instruindu-i, în esenţă, cum să devină „e-pimpi” şi să exploateze femei.

Europol a sprijinit coordonarea activităţilor operaţionale, a facilitat schimbul de informaţii şi a oferit sprijin analitic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici