- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Piloţi americani refuză să mai piloteze avioane F-22 Raptor, după incidente privind lipsa oxigenului
Mai mulţi piloţi americani au anunţat Forţele Aeriene că refuză să mai piloteze avioane de tip F-22 Raptor deoarece încă nu s-a descoperit cauza unor incidente privind lipsa oxigenului în cabină, a declarat şeful Comandamentului de lupte aeriene al U.S. Air Force.
Piloţi americani refuză să mai piloteze avioane F-22 Raptor, după incidente privind lipsa oxigenului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Forţele Aeriene au încercat să determine cauzele celor circa 12 incidente legate de hipoxie, sau deficit de oxigen, întâmpinate de piloţi, dar fără rezultat până în prezent, a declarat generalul Mike Hostage, citat de CNN. El a notat că numai un grup mic de piloţi refuză să mai piloteze avioane Raptor.
"Sistemul de la bord care generează oxigen şi sistemul pentru control ambiental care îl alimentează ar putea fi contaminate", a apreciat generalul în rezervă Gregory Martin, un veteran al Forţelor Aeriene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
"Analizăm o varietate de ipoteze pentru a încerca să înţelegem circumstanţele exacte", a declarat Hostage. Comandamentul de lupte aeriene a precizat că încă nu a identificat cauza lipsei de oxigen, dar face progrese cu ancheta şi speră să determine în curând cauza exactă a problemei.
Piloţii au început să întâmpine probleme încă din 2008, iar avioanele au fost imobilizate la sol pentru a examina problema, după care au primit permisiunea de a zbura din nou anul trecut. În ianuarie 2011, s-a stabilit că avioanele Raptor pot zbura numai până la 7.600 de metri, deoarece peste această altitudine un pilot îşi poate pierde cunoştinţa în cazul lipsei de oxigen.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO