- Home
- Externe
- (07.02.2021, 08:55)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Piloţii fac greşeli de zbor, după perioada de inactivitate din pandemie. Cea mai gravă este aterizarea fără permisiunea controlorului de trafic
- O analiză realizată de CNN cu privire la rapoartele piloţilor disponibile publicului, a scos în evidenţă faptul că piloţii care au avut o perioadă de stagnare, în pandemie, fac greşeli neaşteptate în timpul zborului.
- Ideea din spatele Sistemului de Raportare a Siguranţei Aeronautice, condusă de NASA, este că eliminarea erorilor permite analize şi îmbunătăţiri care fac aviaţia sigură.
- Una dintre cele mai grave probleme identificate în rapoarte a fost un avion care a aterizat fără permisiunea controlorilor de trafic aerian.
Urmărește
6464 afișări
Piloţii fac greşeli de zbor, după perioada de stagnare din pandemie. Cea mai gravă este aterizarea fără permisiunea controlorului de trafic
„Pentru a mă pregăti pentru un zbor după o perioadă de inactivitate, ar fi trebuit să-mi dedic mai mult timp pentru a-mi revizui atribuţiile”, a declarat un pilot.
Companiile aeriene şi Administraţia Federală a Aviaţiei dispun de sisteme care îi antrenează pe piloţi pentru a-şi îmbunătăţi activitatea, potrivit CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
-
The Guardian: Cum plănuieşte Donald Trump să conteste alegerile prezidenţiale din SUA dacă le va pierde
-
Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
Pilotul care se apropia de trei luni de inactivitate, trebuia să respecte o regulă federală care impune pregătire suplimentară pentru piloţii care nu sunt suficient de activi pe o perioadă de 90 de zile.
Expertul în siguranţă a aviaţiei, Peter Goelz, spunde că dezastrele din aviaţie sunt adesea la capătul unui lanţ care începe cu o simplă greşeală. „Aceste tipuri de erori destul de banale pot duce cu adevărat la evenimente teribile", a spus Goelz, care este analist de aviaţie CNN şi fost director general al Comitetului Naţional pentru Siguranţă în Transporturi, care investighează accidentele.
Greşeli raportate de piloţi
Una dintre cele mai grave probleme identificate în rapoarte a fost un avion care a aterizat fără permisiunea controlorilor de trafic aerian. Piloţii acelui zbor au fost copleşiţi de turbulenţe şi alte distrageri în timp ce se apropiau de aeroport, a scris unul dintre piloţi şi „au uitat să ceară autorizaţia de aterizare”. „De la izbucnirea COVID-19, nu am mai zburat la fel de des ca înainte”, a scris acel pilot.
Câţiva piloţi au raportat că s-au îndepărtat de altitudinea atribuită şi unul a aterizat pe pista greşită, decizii care, dacă un alt avion ar fi fost în apropiere, ar fi putut duce la o coliziune.
Mai mulţi piloţi au raportat folosirea incorectă a computerelor de zbor sau a radiourilor.
„Cu siguranţă trebuie să fim mai conştienţi de cât de mult scade competenţa noastră pe măsură ce zburăm mai puţin”, a declarat unul dintre piloţi.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:03
Nicu Ştefănuţă: Noua Comisie Europeană să lupte mai mult pentru agricultura sustenabilă
-
astăzi, 13:51
LIVE UPDATE Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald Trump vs Kamala Harris. Cum se desfăşoară votul şi care sunt statele decisive / S-au deschis primele secţii de votare de pe Coasta de Est