- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pirateria se practică şi pe Dunăre, în apropiere de Constanţa - presă
Actele de piraterie, semnalate în largul Somaliei, au generat o adevărată industrie a recompenselor, însă în partea de est a Dunării, spre Marea Neagră, se practică alt gen de prădare a transporturilor şi de stoarcere de bani, relatează Tribune de Geneve în ediţia electronică.
Pirateria se practică şi pe Dunăre, în apropiere de Constanţa - presă (Imagine: www.tdg.ch)
Jurnalistul Arnaud Dejeans, care a efectuat un periplu între Bordeaux şi Moscova pe vapor, a scris pe blogul său despre acest lucru. Îmbarcat pe o barjă cu fier vechi, la intrarea pe canalul Dunăre-Marea Neagră, în apropierea portului Constanţa, a asistat la o astfel de abordare la 10 iunie. "Sunt vreo 20 de persoane care triază bucăţile de metal, fără a lua în calcul marinarii, care acceptă să dea o mână de ajutor în schimbul câtorva sticle de bere", relatează acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Radiatoare, uşi de maşină sunt înghesuite în bărci pe care marinarii le numes "albine", deoarece "adună mărfuri". Săptămânalul Verkher din Austria - una dintre ţările prin care trece Dunărea - menţiona încă din 2006 multiplicarea actelor de piraterie în România, dar şi în Serbia.
"Navele sub pavilion străin sunt cele mai vulnerabile (...). Este un sector care ar trebui evitat dacă nava nu este sub pavilion rusesc", a declarat Patrick Neindre din cadrul companiei franceze Transitainer.
Cel mai lung fluviu european, Dunărea, care este navigabilă pe o porţiune de 2.400 de kilometri, ar putea iriga de la est la vest toată Europa centrală, cu costuri minime. Pentru a permite exploatarea, Comisia pentru Dunăre a cerut în mod repetat statelor riverane să pună capăt acestor acţiuni, dar fără succes.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO