Planul de pace a lui Trump dezvăluit de vicepreşedintele său: Îngheţarea războiului din Ucraina pe liniile actuale ale frontului şi Kievul să nu adere la NATO

JD Vance, ce este alesul lui Trump pentru vicepreşedinte, a vorbit într-un interviu despre planurile lui Trump privind Ucraina şi NATO, dacă fostul preşedinte va fi reales.

Urmărește
3146 afișări
Imaginea articolului Planul de pace a lui Trump dezvăluit de vicepreşedintele său: Îngheţarea războiului din Ucraina pe liniile actuale ale frontului şi Kievul să nu adere la NATO

Planul de pace a lui Trump dezvăluit de vicepreşedintele său: Îngheţarea războiului din Ucraina pe liniele actuale ale frontului şi Kievul să nu adere la NATO

Trump a reperat în multe interviuri, inclusiv în dezbaterea de la ABC News, că va pune capăt războiului din Ucraina "în câteva zile" dacă va fi ales. Cu toate acestea, el a refuzat să explice cum ar putea încheia acest conflict ce durează de peste 2 ani şi jumătate, iar în dezbatere a refuzat să spună dacă îşi doreşte ca Ucraina să câştige acest conflict.

Detalii despre un posibil plan au fost date de candidatul republican pentru funcţia de vicepreşedinte. Potrivit lui J.D. Vance o soluţie pentru încheiera războiului din Ucraina ar fi îngheţarea actuală a liniei frontului dublată de un angajament ca Ucraina să nu adere la NATO.

„Va fi o zonă demilitarizată care va fi puternic fortificată pentru a împiedica ruşii să invadeze din nou”, a explicat Vance.

El a mai spus că Germania şi alte ţări europene ar trebui să îşi asume responsabilitatea financiară pentru restaurarea Ucrainei.

Aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei se află în prezent sub ocupaţie rusă.

Principalele elemente ale planului prezentat de JD Vance

  • Îngheţarea conflictului: Trump ar sugera oprirea ostilităţilor pe actuala linie a frontului.
  • Zonă demilitarizată: Linia de demarcaţie ar deveni o zonă puternic fortificată pentru a preveni noi invazii ruseşti.
  • Neutralitatea Ucrainei: Kievul ar trebui să renunţe la aspiraţiile de aderare la NATO şi alte alianţe politico-militare.
  • Păstrarea suveranităţii: Ucraina şi-ar menţine independenţa, dar cu condiţia respectării neutralităţii.

Vance susţine că acest plan ar putea fi bine primit de toate părţile implicate: "Rusia doreşte încheierea conflictului. Ucraina caută o soluţie pentru încetarea ostilităţilor. Europa (...) este interesată în stabilizarea preţurilor la energie"

Reconstrucţia post-conflict

Un aspect important al planului ar fi implicarea financiară a Germaniei şi a altor state europene în reconstrucţia Ucrainei. Această abordare ar transfera o parte din responsabilitatea financiară de la contribuabilii americani către partenerii europeni.

În actualizare

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici