- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Planul scutului antirachetă în Europa are efect neglijabil asupra apărării ruse
Implementarea planului curent al SUA privind sistemul antirachetă în Europa, care ar putea include elemente în Bulgaria, va avea un impact neglijabil asupra apărării Rusiei, a declarat un cercetător din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), citat de site-ul Novinite.com.
Planul scutului antirachetă în Europa are efect neglijabil asupra apărării ruse (Imagine: www.mda.milsystemsystem.html)
Un membru al Grupului de Lucru pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Securitate Globală din cadrul Massachusetts Institute of Technology, Geoffrey Forden, a declarat că scutul antirachetă în Europa, aşa cum este el planificat în prezent de administraţia Barack Obama "este îndreptat împotriva unui atac (cu rachete) cu rază relativ scurtă de acţiune, spre exemplu din Iran împotriva Europei".
Forden este de părere că, deşi sistemul de apărare antirachetă american ar putea, tehnic, să apere Europa de rachete ruseşti cu rază scurtă de acţiune, ruşii ar putea utiliza rachete cu rază mai lungă de acţiune pentru a înfrânge scutul, lucru care ar putea fi făcut şi de iranieni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
El a subliniat că planul preşedintelui american, Barack Obama, pentru un scut antirachetă în Europa este limitat, în timp ce fostul proiect avansat de administraţia George W. Bush putea fi extins pentru a face faţă racheteleor cu rază lungă de acţiune.
Doctorul Forden a afirmat că el crede că Bulgaria este un aliat important al Statelor Unite şi că poate conta pe garanţii de securitate din partea Statelor Unite împotriva ameninţărilor convenţionale, dar şi pe o apărare împotriva unor atacuri nucleare şi cu rachete.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:15
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
-
astăzi, 09:42
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE