Planurile lui Newt Gingrich: Dacă voi fi preşedinte al SUA, voi construi o bază permanentă pe Lună

Candidatul republican american la preşedinţie Newt Gingrich promite că până la sfârşitul celui de-al doilea mandat de preşedinte ar putea construi o bază permanentă pe Lună.

Urmărește
188 afișări
Imaginea articolului Planurile lui Newt Gingrich: Dacă voi fi preşedinte al SUA, voi construi o bază permanentă pe Lună

Newt Gingrich: Dacă voi fi preşedinte al SUA, voi construi o bază permanentă pe Lună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până la încheierea celui de-al doilea mandat al meu, vom avea prima bază permanentă pe Lună şi va fi americană", a declarat Gingrich în faţa susţinătorilor săi, informează CBS.

"Vom avea activităţi comerciale în domeniul ştiinţei, turismului şi manufacturilor, pentru crearea unei industrii puternice după modelul dezvoltării avioanelor în anii 1930, pentru că este interesul nostru să obţinem experienţă în domeniul spaţial dat fiind că dispunem de capacităţi pe care chinezii şi ruşii nu le vor avea niciodată", a explicat Gingrich.

De asemenea, candidatul republican afirmă că, până în 2020, Statele Unite vor avea "primul sistem de propulsie permanentă în spaţiu", lucru care, în opinia lui, va permite călătoriile pe Marte.

"M-am săturat să ni se spună că trebuie să fim timizi, m-am săturat să mi se spună că trebuie să ne limităm la tehnologii care deja au 50 de ani", a insistat Gingrich.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici