Platforma X a lui Elon Musk nu va fi supusă normelor stricte de concurenţă ale UE

Platforma X, deţinută de miliardarul Elon Musk, nu va fi supusă normelor stricte ale UE în materie de concurenţă, menite să menţină deschise pieţele digitale, a declarat miercuri Comisia Europeană, citată de AFP.

Urmărește
57 afișări
Imaginea articolului Platforma X a lui Elon Musk nu va fi supusă normelor stricte de concurenţă ale UE

Platforma X a lui Elon Musk nu va fi supusă normelor stricte de concurenţă ale UE

O lege fundamentală a Uniunii Europene obligă cele mai mari companii digitale din lume să respecte un set de cerinţe privind modul în care ar trebui să se comporte. Normele, cuprinse în Actul legislativ privind pieţele digitale (DMA), li se aplică unori „deţinătorilor de portaluri” online desemnaţi.

Începând din martie, lista firmelor vizate a inclus Alphabet, compania mamă a Google, Amazon, Apple, ByteDance, proprietarul TikTok, Meta şi Microsoft. Agenţia de turism online Booking a fost adăugată pe listă în luna mai.

X a contestat adăugarea pe listă, iar în mai, UE a lansat o anchetă cu privire la contestaţie.

Miercuri, Comisia Europeană „a concluzionat că X nu se califică drept «gatekeeper»”, deoarece ancheta a arătat că „utilizatorii din mediul de afaceri nu consideră că depind de X” pentru a ajunge la consumatori în mediul online.

DMA face parte din arsenalul juridic al UE menit să impună anumite restricţii pentru marile companii tehnologice. Unul dintre obiectivele sale principale este de a oferi autorităţilor de reglementare o putere mai mare de supraveghere, înainte de a fi prea târziu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici