Polaris Dawn. Prima plimbare în spaţiu în cadrul unei misiuni private, amânată cu câteva ore

  • Echipajul Polaris Dawn va încerca joi să efectueze prima plimbare spaţială privată.
  • Cosmonauţii au fost trimişi în spaţiu în cadrul unei misiuni SpaceX.
  • Plimbarea în spaţiu a fost amânată cu aproape trei ore.
Urmărește
372 afișări
Imaginea articolului Polaris Dawn. Prima plimbare în spaţiu în cadrul unei misiuni private, amânată cu câteva ore

Polaris Dawn. Prima plimbare în spaţiu în cadrul unei misiuni private, amânată cu câteva ore

Plimbarea în spaţiu trebuia să aibă loc joi, la scurt timp după ora 9.00 dimineaţa, ora României, dar SpaceX a amânat momentul, potrivit Sky News. Reprezentanţii Space X nu au oferit detalii despre amânare. Ei au spus că „toate sistemele arată bine”. Ieşirea în spaţiu va începe la 11.55, ora României. Conform planului, plimbarea în spaţiu va ţine două ore.

Conform procedurii stabilite, doi astronauţi vor ieşi în spaţiu, în timp ce ceilalţi doi vor rămâne în interiorul capsulei. Aceasta va fi complet depresurizată, iar întregul echipaj se va baza pe costumele spaţiale, dezvoltate de SpaceX.

Polaris Dawn este prima dintre cele trei misiuni pe care miliardarul şi fondatorul Shift4, Jared Isaacman, le-a achiziţionat de la SpaceX. Lansarea a fost amânată de mai multe ori în ultimele săptămâni din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a unei scurgeri de heliu. Până la urmă, misiunea a fost lansată marţi din Florida pe o rachetă Falcon 9, care a transportat capsula Dragon „Resilience” pe orbită.

Călătoria de mai multe zile nu are drept destinaţie Staţia Spaţială Internaţională. De fapt, este o misiune de zbor liber în jurul Pământului. Principalul obiectiv este realizarea primei plimbări spaţiale în timpul unei misiuni private. Polaris Dawn mai plănuieşte să efectueze aproximativ 40 de experimente ştiinţifice. Polaris Dawn este cea de-a 14-a misiune cu echipaj a SpaceX şi al 5-lea zbor spaţial privat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici