Poliţia britanică avertizează că influenceri precum Andrew Tate radicalizează tinerii spre misoginie extremă

  • Poliţia din Marea Britanie consideră influenţa lui Andrew Tate şi a altor persoane similare o urgenţă naţională, având efecte devastatoare asupra violenţei împotriva femeilor şi fetelor în Marea Britanie.
  • Raportul NPCC indică o creştere alarmantă a violenţei împotriva femeilor, cu o creştere de 37% a infracţiunilor violente între 2018 şi 2023 şi estimări că una din douăzeci de persoane este implicată în astfel de violenţe anual.
  • Guvernul şi Colegiul de Poliţie din UK planifică măsuri suplimentare, inclusiv un centru specializat pentru suport şi formare, şi angajarea de lucrători specializaţi pentru a reduce violenţa împotriva femeilor cu 50% în următorul deceniu.
Urmărește
1240 afișări
Imaginea articolului Poliţia britanică avertizează că influenceri precum Andrew Tate radicalizează tinerii spre misoginie extremă

Poliţia britanică avertizează că influenceri precum Andrew Tate radicalizează tinerii spre misoginie extremă

Ofiţeri de poliţie de rang înalt din Marea Britanie trag un semnal de alarmă cu privire la influenţa radicalizantă a figurilor online precum Andrew Tate, care promovează misoginia extremă în rândul tinerilor, scrie BBC. Consiliul Naţional al Şefilor de Poliţie (NPCC) a declarat această problemă drept o „urgenţă naţională” şi a subliniat impactul sever asupra violenţei împotriva femeilor şi fetelor (VAWG) din Marea Britanie.
 
Raportul NPCC dezvăluie că cel puţin una din douăsprezece femei din Anglia şi Ţara Galilor va experimenta violenţa anual, echivalentul a aproximativ două milioane de femei. Problema este agravată de tipuri de infracţiuni din ce în ce mai complexe, necesitând o reacţie coordonată între echipele de poliţie şi unităţile de contraterorism.
 
Adjunctul şefului de poliţie, Maggie Blyth, a menţionat că conţinutul online, în special cel provenit de la influenceri precum Tate, radicalizează tinerii într-un mod asemănător recrutării teroriste. Tate, o figură controversată britanică-americană cunoscută pentru opiniile sale misogine, a câştigat notorietate pentru influenţa sa asupra tinerilor. În prezent, acesta împreună cu fratele său, Tristan, aşteaptă procesul în România pentru acuzaţii grave, inclusiv viol şi trafic de persoane – acuzaţii pe care le neagă – şi impactul său asupra culturii tineretului este examinat de autorităţi. Şcolile din Marea Britanie au raportat o apreciere tot mai mare în rândul elevilor pentru Tate, reflectând amploarea îngrijorătoare a influenţei sale.
 
Raportul NPCC, publicat recent, categorizează violenţa împotriva femeilor şi fetelor ca fiind la proporţii de „epidemie”. Se estimează că aproximativ unul din douăzeci de adulţi, adică 2,3 milioane de persoane, sunt autori ai unor astfel de acte de violenţă în fiecare an. Raportul subliniază ameninţări cheie precum violenţa sexuală, abuzul domestic, hărţuirea şi abuzul sexual asupra copiilor. În mod notabil, infracţiunile violente împotriva femeilor şi fetelor au crescut cu 37% între 2018 şi 2023, cu peste un milion de incidente înregistrate doar anul trecut, reprezentând 20% din toate infracţiunile raportate poliţiei.
 
Creşterea numărului de infracţiuni raportate este parţial atribuită unei conştientizări şi raportări mai mari. Colegiul de Poliţie planifică un centru pentru a oferi suport şi instruire specializată pentru forţele de poliţie. Guvernul sprijină această iniţiativă şi îşi propune să reducă violenţa împotriva femeilor şi fetelor cu 50% în următorul deceniu. 
 
Manifestul Partidului Laburist include planuri pentru angajarea de noi lucrători specializaţi în abuzul domestic în centrele de control de urgenţă şi pentru crearea unor unităţi dedicate de investigaţie a violurilor în Marea Britanie, cu scopul de a spori eforturile de prevenire şi protecţie.
 
Abordarea acestor provocări va necesita ofiţeri suplimentari instruiţi şi resurse, având în vedere problemele de retenţie şi moralul în poliţia britanică.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici