Poliţia spaniolă a confiscat substanţe chimice destinate Rusiei, inclusiv material pentru arme

Poliţia spaniolă a confiscat 13 tone de substanţe chimice interzise. Printre acestea sunt şi substanţe care pot fi folosite la fabricarea armelor chimice. Substanţele erau destinate Rusiei, în ciuda sancţiunilor impuse Moscovei.

Urmărește
93 afișări
Imaginea articolului Poliţia spaniolă a confiscat substanţe chimice destinate Rusiei, inclusiv material pentru arme

Poliţia spaniolă a confiscat substanţe chimice destinate Rusiei, inclusiv material pentru arme

Poliţia a anunţat că a arestat patru suspecţi membri ai unei reţele criminale care încercau să evite sancţiunile occidentale prin furnizarea ilegală de produse chimice Rusiei.

„În timpul anchetei, s-a dovedit că substanţele chimice sancţionate la nivel internaţional, au fost exportate şi în trecut folosind această structură a companiei”, au declarat poliţia naţională şi autoritatea fiscală într-un comunicat comun, citat de Reuters.

Anchetatorii nu au spus ce substanţe chimice au fost confiscate în ultima operaţiune. Substanţele chimice au fost găsite în interiorul unui container din portul Barcelona, iar cei patru suspecţi au fost arestaţi în satele din apropiere. Ei sunt acuzaţii de contrabandă cu bunuri interzise.

Anchetatorii au stabilit că reprezentanţii companiei au stabilit o reţea logistică şi financiară sofisticată pentru a exporta produse chimice sancţionate în Rusia. Compania spaniolă are o filială la Moscova şi utiliza mai multe firme fantomă din Armenia şi Kârgâzstan pentru a masca adevărata destinaţie a mărfurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici