- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (08.06.2017, 08:14)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Politica Uniunii Europene faţă de Rusia a fost creată de o minoritate rusofobă agresivă, susţine Serghei Lavrov
Principiul solidarităţii folosit în Uniunea Europeană pentru elaborarea politicii faţă de Rusia nu funcţionează, întrucât această politică a fost creată de către o minoritate anti-rusă agresivă, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, informează site-ul agenţiei Tass.
Urmărește
742 afișări
Politica Uniunii Europene faţă de Rusia a fost creată de o minoritate rusofobă agresivă, susţine Serghei Lavrov
"Potrivit observaţiilor noastre, acest principiu (principiul solidarităţii în UE) este pus în aplicare doar unilateral, întrucât întreaga poziţie a Uniunii Europene privind Federaţia Rusă este construită pe baza celui mai mic numitor, care, în opinia noastră, caracterizează poziţia minorităţii statelor membre, dar o minoritate agresivă şi cu o gândire împotriva Rusiei", a declarat Lavrov.
Şeful diplomaţiei de la Moscova este de părere că politica Uniunii Europene a fost elaborată în mod greşit de la început.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
"În teorie, dacă vorbim despre principiul solidarităţii în contextul unui grup, este evident că discuţia ar trebui să se refere la alegerea unei linii de mijloc pentru a acţiona, care să ia în considerare şi opiniile din stânga şi punctele de vedere din dreapta", a spus Lavrov.
Serghei Lavrov s-a întâlnit miercuri cu ministrul spaniol de Externe, Alfonso Dastis Quecedo, la Moscova. Cei doi au discutat despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale în domeniile politic, comercial, economic şi cultural.
"Spania menţine contacte cu partenerii din UE pentru derularea unui dialog cu Rusia privind domenii comune de interes, pentru a contracara provocările globale, precum terorismul, schimbările climatice şi unele aspecte în care participarea Rusiei este necesară. Prin urmare, încercăm o reconciliere, astfel încât să poată exista o atmosferă de încredere între Rusia şi UE. Spania a vrut mereu să aibă cele mai bune relaţii bilaterale cu Rusia, vom continua eforturile în acest sens", a declarat diplomatul spaniol.
Miercuri, Serghei Lavrov s-a referit la decizia Muntenegrului de a adera la NATO şi a declarat că Statele Unite şi principalele ţări din Uniunea Europeană sunt obsedate de ideea controlării Peninsulei Balcanice.
Citeşte şi: Resturi ale avionului militar dispărut în Myanmar, descoperite de echipele de intervenţie
Citeşte şi: ALEGERI legislative în Marea Britanie. Promisiunile din campanie ale principalelor partide
Citeşte şi: ALEGERI legislative Marea Britanie. Aproape 47 de milioane de cetăţeni britanici pot să voteze la alegerile parlamentare
Citeşte şi: ALEGERI Marea Britanie. Britanicii decid, astăzi, soarta negocierilor cu Uniunea Europeană pe tema Brexit
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:09
Hipopotam pigmeu „incredibil de rar” născut la grădina zoologică din Edinburgh
-
astăzi, 17:06
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Serviciile secrete britanice: Regiunea Doneţk rămâne o prioritate pentru forţele ruse