- Home
- Externe
- MOSCOVA, (22.02.2019, 09:56)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Politicianul moldovean Plahotniuc, suspectat de implicare într-o schemă de spălare de bani în Rusia
Vladimir Plahotniuc, controversatul lider al Partidului Democrat (PDM), este suspectat că ar fi orchestrat o operaţiune de spălare de bani în Rusia, valoarea prejudiciului fiind de aproape 600 de milioane de dolari, au anunţat autorităţile ruse, cu 2 zile înainte de alegerile din Republica Moldova.
Urmărește
904 afișări
Politicianul moldovean Plahotniuc, suspectat de implicare într-o schemă de spălare de bani în Rusia
"A fost confirmat că cetăţeni din Rusia şi Moldova au înfiinţat un grup infracţional internaţional cu scopul de a efectua operaţiuni ilegale în valută. Organizatorii acestei activităţi ilegale au fost Vladimir Plahotniuc şi Veaceslav Platon, care au cetăţenia rusă", a anunţat, vineri, o reprezentantă a Ministerului de Interne de la Moscova.
În perioada 2013-2014, membrii acestui grup infracţional au transferat valută din conturile unor entităţi legale de la Bank Zapadny şi Russkiy Zemelny Bank către conturi ale unor nerezidenţi deschise la BC Moldindconbank SA şi la alte organizaţii străine, sub pretextul vânzării de valută. "În total, peste 37 de miliarde de ruble au fost transferate în afara Rusiei", a declarat Irina Volk, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Interne, potrivit agenţiei de ştiri Tass.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
La sfârşitul anului 2017, Tribunalul Basmanny din Moscova a dispus arestarea "in absentia" a lui Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM, centru-stânga, proeuropean), principala formaţiune din coaliţia de guvernare de la Chişinău, decizia instanţei având legătură cu un caz de tentativă de omor.
Anunţul Ministerului rus de Interne survine cu doar două zile înainte de alegerile legislative din Republica Moldova.
Potrivit unui sondaj de opinie realizat recent de compania americană Lake Research Partners în parteneriat cu IMAS din Moldova, pentru Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), formaţiunea preşedintelui prorus Igor Dodon, ar vota 26% dintre participanţii la sondaj, cu 3 puncte procentuale mai puţin faţă de sondajul IMAS din ianuarie, potrivit cotidianului Timpul.
Democraţii lui Plahotniuc ar acumula 19,4%, comparativ cu 18%, în sondajul din luna ianuarie.
Pentru blocul ACUM (proeuropean) ar vota 16,8% din respondenţi. Alianţa electorală condusă de Maia Sandu şi Andrei Năstase a pierdut 2,2 puncte procentuale în decurs de o lună.
A patra forţă politică ce are şanse de accedere în Parlamentul de la Chişinău, Partidul Şor (prorus), a crescut de la aproximativ 7% în ianuarie, până la 7,5%.
Studiul sociologic a fost realizat în perioada 3-16 februarie pe un eşantion de 1521 de respondenţi. Marja de eroare este de +/-2,55%.
Joi, Maia Sandu şi Andrei Năstase, liderii blocului electoral ACUM (proeuropean), au declarat că „există suspiciuni rezonabile” că ar fi fost otrăviţi cu mercur, sugerând că suspectează că actualul Guvern moldovean ar avea legătură cu acest incident. PDM a negat prompt acuzaţiile în acest sens.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe