Politico: Kuleba, înlăturat după un conflict cu un apropiat al lui Zelenski

Fostul ministru de externe ucrainean Dmytro Kuleba a fost demis din guvern în urma unei ciocniri cu puternicul şef al biroului prezidenţial, Andriy Yermak.

Urmărește
2043 afișări
Imaginea articolului Politico: Kuleba, înlăturat după un conflict cu un apropiat al lui Zelenski

Kuleba

Un fost oficial ucrainean de nivel înalt, căruia i s-a acordat anonimatul pentru a vorbi despre remaniere, a declarat pentru Politico. „Toată lumea ştia că au avut un conflict. Am asistat chiar şi la un episod”, a precizat sursa.

„Datorită funcţiei sale, Kuleba stabilise contacte directe cu secretarul de stat american Antony Blinken, cu ministrul german de externe Annalena Baerbock şi mulţi alţii.

Chiar dacă ar fi fost 300% loial, preşedintele Biroul nu ar putea lăsa un astfel de canal de comunicare în mâinile unei persoane despre care nu sunt complet siguri”, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici