Poliţiştii italieni investighează morţile a peste 190 de oameni, dintr-un singur azil. Presa locală scrie despre „un masacru”, după ce medicilor le-ar fi fost interzis să poarte măşti

  • Azilul Pio Albergo Trivulzio din Milano este verificat de oamenii legii după ce mai mult de 190 de bătrâni au murit, în ultimele săptămâni
  • Angajaţii dau vina pe cei din management care, spun ei, le-ar fi interzis să poarte măşti
  • Reprezentanţii clinicii se apără, spunând că nu au avut îndeajuns de multe teste pentru coronavirus
Urmărește
2289 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii italieni investighează morţile a peste 190 de oameni, dintr-un singur azil. Presa locală scrie despre „un masacru”, după ce medicilor le-ar fi fost interzis să poarte măşti

Poliţiştii italieni investighează morţile a peste 190 de oameni, dintr-un singur azil. Presa locală scrie despre „un masacru”, după ce medicilor le-ar fi fost interzis să poarte măşti

Poliţiştii italieni investighează cum s-a ajuns la bilanţul dramatic într-unul dintre cele mai mari aziluri din ţară, după ce peste 190 de oameni au murit de la începutul epidemiei de coronavirus, potrivit The Guardian.
 
Presa locală se referă la situaţia din acest azil ca fiind „un masacru”, din cauza gestionării deficitare a epidemiei de coronavirus.
 
Procurorii au început o investigaţie după ce angajaţii acuză managementul că le-a interzis medicilor şi asistentelor să poarte măşti de protecţie, pentru a nu crea panică în rândul rezidenţilor.
 
Un medic spune că managementul a minimizat riscul infecţiei şi a atribuit eronat cauzele morţilor.

Reprezentanţii azilului se apără 

Reprezentanţii oficiali ai azilului Pio Albergo Trivulzio au negat aceste acuzaţii şi au spus că pur şi simplu nu au primit îndeajuns de multe teste pentru cei 1.000 de rezidenţi.
 
Rudele celor decedaţi cer acum răspunsuri, pentru a şti cum s-a ajuns la această situaţie.
 
Azilurile de bătrâni sunt printre cele mai vulnerabile locuri, în Europa, de la începutul pandemiei din cauza faptului că virusul se răspândeşte cu uşurinţă în colectivităţi, iar rezidenţii sunt chiar cei din categoria de risc. 
 
În Marea Britanie, răspândirea de coronavirus a fost numită „o epidemie ascunsă”, din cauza lipsei de echipamente necesare pentru a testa bătrânii şi angajaţii. Mulţi dintre cei decedaţi recent, nefiind testaţi pentru Covid-19.
 
Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici