Polonia îşi consolidează apărarea. Acord de 10 miliarde de dolari cu SUA pentru achiziţia de elicoptere Apache / România schimbă legislaţia pentru a cumpăra F-35

  • Polonia a semnat un acord în valoare de 10 miliarde de dolari pentru achiziţionarea a aproape o sută de elicoptere de atac AH-64E Apache de la producătorul american Boeing Co, pentru a-şi consolida capacităţile defensive.
  • Pe de altă parte, România schimbă legislaţia pentru a cumpăra tehnică militară prin intermediul mecanismului de Finanţare Militară Externă, oferit de SUA, care ar include şi achiziţia de avioane F-35.
Urmărește
779 afișări
Imaginea articolului Polonia îşi consolidează apărarea. Acord de 10 miliarde de dolari cu SUA pentru achiziţia de elicoptere Apache / România schimbă legislaţia pentru a cumpăra F-35

Polonia îşi consolidează apărarea. Acord de 10 miliarde de dolari cu SUA pentru achiziţia de elicoptere Apache / România schimbă legislaţia pentru a cumpăra F-35

Acordul pentru cele 96 de elicoptere fabricate în SUA a fost semnat marţi şi constituie cea mai scumpă achiziţie militară făcută de guvernul de la Varşovia, scrie Bloomberg.

„Acordul de astăzi schimbă faţa aviaţiei, a forţelor aeriene, a funcţionării armatei poloneze", a declarat ministrul polonez al Apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, potrivit sursei citate.

Acordul dintre Varşovia şi Washington prevede, printre altele, şi sprijin logistic, cum ar fi echipamente pentru aeroporturi şi hangare şi furnizarea de muniţie şi piese de schimb pentru elicoptere.

Totodată, acordul dintre cele două părţi face parte din intenţia Poloniei de a-şi consolida apărarea de-a lungul frontierei sale cu Rusia şi Belarus, în contextul în care guvernul de la Varşovia şi-a majorat cheltuielile pentru apărare la 4% din PIB în acest an.

La începutul acestei săptămâni, Polonia a semnat un acord în valoare de 1,2 miliarde de dolari cu Raytheon Technologies Corp pentru producerea a 48 de staţii de lansare Patriot M903.

România schimbă legislaţia pentru achiziţia de avioane F-35

Potrivit unor surse din Apărare, citate de Monitorul Apărării, România schimbă legislaţia pentru a putea cumpăra tehnică militară prin mecanismul de Finanţare Militară Externă, care este oferit de SUA altor state. De acest program ar urma să beneficieze şi achiziţia a 32 de avioane F-35.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici