- Home
- Externe
- (27.06.2024, 13:26)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Polonia şi statele baltice solicită o linie de apărare a UE la frontiera cu Rusia şi Belarus
- Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia au cerut miercuri Uniunii Europene să construiască o linie de apărare de-a lungul frontierei blocului comunitar cu Rusia şi Belarus.
- Solicitarea celor patru ţări a fost făcută cu scopul de a proteja UE de ameninţările militare şi de alte activităţi dăunătoare din partea Moscovei.
Urmărește
223 afișări
Polonia şi statele baltice solicită o linie de apărare a UE la frontiera cu Rusia şi Belarus
Într-o scrisoare adresată atât Ursulei von der Leyen, cât şi lui Charles Michel – preşedintele Consiliului European – liderii celor patru ţări, care au graniţe comune fie cu Rusia, fie cu Belarus sau chiar cu ambele, au afirmat că proiectul ar avea nevoie şi de sprijinul financiar al tuturor membrilor, relatează agenţia Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
„Construirea unui sistem de infrastructură de apărare de-a lungul frontierei externe a UE cu Rusia şi Belarus va răspunde nevoii grave şi urgente de a proteja UE de ameninţările militare şi hibride", se arată în scrisoarea celor patru lideri, consultată de Reuters.
Apelul pentru o linie de apărare terestră finanţată în comun la graniţa de est a Uniunii Europene vine în completarea unei alte initiative care a fost lansată de Grecia şi Polonia. Ideea prevedea crearea unui sistem de apărare aeriană al UE, după modelul Iron Dome israelian, care ar coordona sistemele de apărare aeriană separate ale ţărilor UE.
„Este necesar să se recurgă la măsuri extraordinare, deoarece frontiera externă a UE trebuie să fie protejată şi apărată cu mijloace militare şi civile", se arată în scrisoarea celor patru ţări.
Apelul comun polono-baltic vine, de asemenea, în contextul în care Rusia şi-a intensificat operaţiunile hibride împotriva Occidentului, iar agenţiile de informaţii occidentale au avertizat Europa cu privire la ameninţările de spionaj şi sabotaj ruseşti pe întregul continent, scrie Euractiv.
Solicitarea ar urma să fie discutată înaintea summitului UE de la Bruxelles de joi şi vineri, în cadrul căruia se află şi subiectul privind acordul pentru cei care vor alcătui noua conducere a blocului pentru următorul mandat pe cinci ani.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe