Polonia vrea acces la anexele secrete ale Planului de victorie prezentat de Zelenski

Ministrul adjunct de externe al Poloniei, Władysław Teofil Bartoszewski, a declarat că ţara doreşte să examineze anexele secrete ale planului de victorie al Ucrainei.

Urmărește
450 afișări
Imaginea articolului Polonia vrea acces la anexele secrete ale Planului de victorie prezentat de Zelenski

Polonia vrea acces la anexele secrete ale Planului de victorie prezentat de Zelenski

Bartoszewski a declarat, în cadrul unui interviu cu publicaţia poloneză PAP, că va solicita acces la anexele secrete din planul de victorie prezentat săptămâna trecută de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Ukrainska Pravda.

Dorinţa Poloniei de a avea acces la anexele secrete are loc în contextul în care Zelenski a anunţat, în momentul prezentării Planului de victorie, că doar anumite ţări – care au fost selectate ca fiind esenţiale pentru punerea în aplicare a acestuia – vor avea acces la anexele secrete.

Bartoszewski a declarat că Polonia nu se numără printre ţările care au primit informaţii complete cu privire la plan.

„Am oferit Ucrainei ajutor militar în cel mai crucial mod, pentru că atunci când Germania vorbea despre trimiterea de căşti, noi am trimis 320 de tancuri. Aşadar, contribuţia noastră a fost în mod evident semnificativă, mai ales la început, când era cea mai mare nevoie de ea”, a subliniat ministrul adjunct de externe polonez.

Planul de victorie a fost prezentat atât liderilor occidentali, cât şi parlamentarilor ucraineni în săptămânile anterioare. Zelenski a anunţat că textul integral al Planului de victorie nu va fi făcut public.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici