- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Popularitatea lui Dmitri Medvedev şi cea a lui Vladimir Putin au atins un maxim istoric
Cota de popularitate a preşedintelui rus Dmitri Medvedev şi cea a premierului Vladimir Putin au atins maximul lor istoric, arată datele sondajului realizat de fundaţia Opinia Publică (FOM), citate luni de cotidienele Vedomosti şi Moskovski komsomolets, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.
Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Sondajul a fost realizat în perioada 1-2 august, pe un eşantion de 2.000 de persoane, în 44 de regiuni ale ţării. Datele arată că 59 la sută dintre ruşi îl susţin pe Dmitri Medvedev, aceasta reprezentând o creştere cu 4 la sută în raport cu luna trecută, cel mai bun rezultat al său după alegeri fiind de 57 la sută. Cota de popularitate a lui Vladimir Putin a atins 73 la sută, nivelul maxim după septembrie 2008. Începutul crizei a redus atunci nivelul de popularitate al lui Putin, ajungând la 66 la sută în luna aprilie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Potrivit sondajului, a crescut de asemenea numărul cetăţenilor care evaluează în mod favorabil activitatea Guvernului: 48 la sută, faţă de 45 la sută în iulie şi 39 la sută în martie (minimul estimărilor favorabile consemnate de FOM). Numărul evaluărilor pozitive privind activitatea Guvernului în domeniul protecţiei sociale a populaţiei îl depăşeşte cu puţin pe cel al părerilor negative: 44 la sută, faţă de 43 la sută (39 la sută faţă de 49 la sută luna trecută). Chiar şi activitatea sa economică beneficiază în prezent de aprobare din partea unei treimi dintre ruşi (31 la sută) şi de dezaprobare din partea a 45 la sută din cetăţeni (faţă de 27 la sută, respectiv 49 la sută, în luna iulie), constată FOM.
Preşedintele fundaţiei Peterburgskaia politika, Mihail Vinogradov, apreciază că unul dintre motivele creşterii popularităţii a fost "campania propagandistă consacrată aniversării evenimentelor din Caucaz". El crede că aceste cote de popularitate ale celor doi lideri vor scădea până la iarnă.
Preşedintele FOM, Aleksandr Oslon, admite că perceperea situaţiei politice este totdeauna mai calmă vara, în timp ce sosirea toamnei ar putea duce la scăderea din nou a cotelor de popularitate. Evgheni Gontmaher, directorul Centrului de Politică Socială de la Institutul de Economie al Academiei de Ştiinţe din Rusia, este de părere că nivelul optimismului cetăţenilor atinge în prezent un maxim explicabil prin oprirea sezonieră a vieţii economice şi faptul că numeroşi ruşi nu au resimţit complet criza şi s-au obişnuit cu dificultăţi mai puţin importante. Situaţia se va schimba inevitabil la toamnă, conchide el.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”