Populaţia în vârstă de peste 65 de ani a ajuns la un nivel record în Japonia

  • Japonia se confruntă cu un deficit de forţă de muncă şi cu o criză demografică, deoarece populaţia în vârstă a atins un nivel record.
  • Peste 36 de milioane de japonezi au peste 65 de ani. Ei reprezintă mai bine de un sfert din populaţia totală.
  • Ei reprezintă mai bine de un sfert din populaţia totală.
Urmărește
132 afișări
Imaginea articolului Populaţia în vârstă de peste 65 de ani a ajuns la un nivel record în Japonia

Populaţia în vârstă de peste 65 de ani a ajuns la un nivel record în Japonia

Datele guvernamentale publicate săptămâna aceasta înainte de „Ziua respectului pentru bătrâni” din Japonia au arătat că populaţia ţării formată din persoane cu vârsta de peste 65 de ani a ajuns la un maxim istoric de 36,25 milioane.

În timp ce populaţia totală a ţării a scăzut, segmentul celor cu vârsta de peste 65 de ani a crescut şi acoperă 29,3% din populaţie, cea mai mare pondere din orice ţară, potrivit Biroului de Statistică al Ministerului Afacerilor Interne şi Comunicaţiilor, citat de CNBC.

Specialiştii estimează că proporţia persoanelor în vârstă din Japonia va continua să crească, atingând 34,8% în 2040.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici