- Home
- Externe
- (02.03.2022, 07:35)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Populaţia Rusiei, afectată de sancţiuni, este furioasă pe Putin: „ne transformăm în Coreea de Nord”
Sancţiunile care lovesc acum Rusia sunt caracteristice unui război economic cu scopul de a izola ţara şi de a crea o recesiune profundă acolo. Liderii occidentali speră că măsurile fără precedent vor aduce o schimbare de gândire la Kremlin.
Urmărește
42825 afișări
Rusia devine tot mai săracă din cauza sancţiunilor. Populaţia este gata să se revolte împotriva regimului putinist
"Dacă aş putea părăsi Rusia chiar acum, aş face-o. Dar nu pot să renunţ la locul meu de muncă", spune un bărbat tânăr rus.
Nu îşi permite să obţină un credit ipotecar la Moscova, iar dobânzile au fost majorate.
Milioane de ruşi ca el încep să simtă efectul sancţiunilor economice occidentale, menite să pedepsească ţara pentru că a invadat Ucraina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Plănuiesc să găsesc clienţi noi în străinătate cât mai curând posibil şi să plec din Rusia cu banii pe care îi economisisem pentru prima tranşă”, spune designerul industrial în vârstă de 31 de ani.
"Sunt speriat aici - oameni au fost arestaţi pentru că s-au opus regimului. Mi-e ruşine si nici nu i-am votat pe cei de la putere".
Sancţiunile care lovesc acum Rusia sunt caracteristice unui război economic cu scopul de a izola ţara şi de a crea o recesiune profundă acolo. Liderii occidentali speră că măsurile fără precedent vor aduce o schimbare de gândire la Kremlin. Ori să enerveze populaţia Rusiei, inclusiv pe afacerişti şi pe oligarhi să încerce o schimbare de regim şi înlăturarea dictatorului Putin de la putere.
Ruşii obişnuiţi se confruntă cu economiile lor de o viaţă, şterse. Vieţile le sunt deja perturbate.
Sancţiunile împotriva unor bănci ruseşti includ întreruperea acestora de la Visa şi Mastercard şi, în consecinţă, Apple Pay şi Google Pay nu mai pot funcţiona.
Un manager de proiect în vârstă de 35 de ani din Moscova a spus că nu a putut folosi metroul.
„Plătesc întotdeauna cu telefonul, dar pur şi simplu nu a funcţionat. Au mai fost şi alţi oameni cu aceeaşi problemă. S-a dovedit că barierele sunt operate de banca VTB care este sancţionată şi nu poate accepta Google Pay şi Apple Pay. În schimb, a trebuit să cumpăr un card de metrou”, a transmis el pentru BBC. „De asemenea, nu am putut plăti într-un magazin astăzi - din acelaşi motiv”.
Plata călătoriilor cu metroul şi achiziţiilor din magazine este acum mai dificilă pentru ruşi. Luni, Rusia şi-a dublat rata dobânzii la 20%, ca răspuns la sancţiuni, după ce rubla a scăzut la noi minime. Piaţa de valori rămâne închisă pe fondul temerilor unei vânzări masive de acţiuni.
Kremlinul spune că are suficiente resurse pentru a rezista sancţiunilor, dar acest lucru este discutabil. În weekend, banca centrală a făcut apel la calm pe fondul temerilor atunci când prea mulţi oameni încearcă să-şi retragă bani.
"Nu sunt dolari, nu sunt ruble - nimic! Ei bine, sunt ruble, dar nu sunt interesat de ele", a spus un tânăr rus de 20 de ani care stătea la coadă în faţa unui bancomat din Moscova.
„Nu ştiu ce să fac în continuare. Mă tem că, chiar acum, ne transformăm în Coreea de Nord sau Iran”.
La începutul anului 2022, un dolar valora 75 de ruble, iar un euro valora 80. Dar războiul a contribuit la stabilirea de noi recorduri - un dolar costă 113 ruble şi un euro- 127.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Biden laudă exemplul dat de poporul ucrainean: un zid puternic se ridică împotriva lui Putin
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe