- Home
- Externe
- (13.12.2020, 19:34)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
”Porţile Iadului” pot fi vizitate în Turkmenistan. Sovieticii au descoperit locaţia întâmplător
- Groapa a fost incendiată intenţionat de autorităţile sovietice, în speranţa că va arde în câteva săptămâni.
- Exploratorul canadian George Kourounis a devenit primul care a coborât în groapa de foc pentru a căuta semne de viaţă.
- Deoarece nu este îngrădit, vizitatorii pot sta chiar pe marginea craterului.
Urmărește
4059 afișări
”Porţile Iadului” pot fi vizitate în Turkmenistan. Sovieticii au descoperit locaţia întâmplător
Cu aproximativ 50 de ani în urmă, o groapă masivă cunoscută sub numele de craterul Darvaza, poreclită ”Poarta Iadului”, a fost descoperită în deşertul din nordul Turkmenistanului şi arde de atunci.
Un geolog turcman susţine că aceasta a fost aprinsă în 1971, după ce s-a temut că ar emite gaze otrăvitoare.
Craterul, care are o lăţime de 69 de metri şi o adâncime de 30 de metri, este situat într-un câmp de gaze naturale din provincia Ahal din Turkmenistan, care are a şasea cea mai mare rezervă din lume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
George Kourounis, un explorator canadian, a devenit prima persoană despre care se ştie că s-a aventurat în groapă anul trecut. Scopul a fost colectarea probelor de sol din adâncul gropii, pentru a stabili dacă poate exista viaţă într-un mediu atât de dur, potrivit The Guardian.
„Povestea din spatele modului în care a apărut [craterul] a fost învăluită în mister şi nu există niciun alt loc ca acesta pe Pământ. Este unic prin faptul că nu există niciun alt loc în care să existe o astfel de groapă în care arde gaz metan care este expulzat de la sol la o presiune ridicată”, a spus Kourounis.
Planificarea proiectului a durat 18 luni. Echipa a pus la punct un sistem de şiruri de cabluri peste un defileu pentru a practica coborârea lui Kourounis. A fost prezent şi un expert în cascadorii de la Hollywood care i-a dat foc lui Kourounis de câteva ori, pentru a-l pregăti.
„Am găsit câteva bacterii în partea de jos, care trăiesc foarte confortabil la acele temperaturi ridicate, iar cel mai important lucru este că acestea nu au fost găsite în niciunul dintre solurile din afara craterului. În afara sistemului nostru solar, există planete care prezintă condiţii asemănătoare cu cele din această groapă, ceea ce ne poate ajuta să extindem numărul locurilor în care putem începe cu încredere să căutăm viaţă în afara sistemului nostru solar”, spune el.
Turkmenistanul este una dintre cele mai izolate ţări din lume, totuşi, industria sa turistică în plină dezvoltare speră să valorifice craterul ca o atracţie pentru cei care caută senzaţii inedite.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Spitalele elveţiene cer înăsprirea restricţiilor. Unităţile de terapie intensivă sunt ocupate, iar numărul bolnavilor este în continuă creştere
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe