Portugalia îndeamnă UE să înceapă pregătirile pentru aderarea Ucrainei

Portugalia susţine aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană şi cere pregătiri în acest sens.

Urmărește
124 afișări
Imaginea articolului Portugalia îndeamnă UE să înceapă pregătirile pentru aderarea Ucrainei

Portugalia îndeamnă UE să înceapă pregătirile pentru aderarea Ucrainei

Portugalia pledează pentru integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană şi îndeamnă blocul comunitar să înceapă pregătirile necesare pentru acest proces, conform Bloomberg, citat de The Kyiv Independent.

Ministrul de externe portughez, Paulo Rangel, a declarat într-un interviu acordat la Forumul Ambrosetti, desfăşurat la Lacul Como, în nordul Italiei, că ţara sa vrea extinderea Uniunii Europene şi este dispus să se implice.

Rangel a subliniat că potenţiala aderare a Ucrainei va avea nevoie de reforme financiare şi instituţionale care trebuie începute imediat.

Un susţinător ferm al Ucrainei, Rangel a reafirmat că Uniunea Europeană trebuie să rămână fermă în ceea ce priveşte politica aplicată, conform căreia orice discuţii despre încheierea războiului din Ucraina trebuie duse, în principal, de guvernul de la Kiev.

„Nu vom abdica niciodată de la respectarea Cartei Naţiunilor Unite, a integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei”, a spus Rangel.

„Dacă stabilim precedentul că un stat poate folosi forţa pentru a schimba graniţele recunoscute internaţional, vom crea condiţii pentru multiplicarea conflictelor la nivel global”, a mai spus acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici