Posibile scurgeri radioactive la o centrală nucleară din Ucraina, situată în apropierea frontierei cu România. REACŢIA autorităţilor ucrainene

Scurgeri radioactive probabil au avut loc la centrala nucleară ucraineană Zaporijia, situată în sud-estul ţării, în apropiere de frontiera cu România, anunţă lideri separatişti proruşi, citaţi de agenţia Sputnik.

Urmărește
8701 afișări
Imaginea articolului Posibile scurgeri radioactive la o centrală nucleară din Ucraina, situată în apropierea frontierei cu România. REACŢIA autorităţilor ucrainene

Posibile scurgeri radioactive la o centrală nucleară din Ucraina - surse insurgente (Imagine: Wikipedia)

UPDATE 21:08 Autorităţile ucrainene dau asigurări că nu există probleme la centrala nucleară Zaporijia

Compania ucraineană care gestionează sistemul atomic - Energoatom - dă asigurări că nivelul radiaţiilor la centrala nucleară Zaporijia este în parametri normali, respingând informaţiile apărute în presă privind posibile scurgeri radioactive.

20: 53 Posibile scurgeri radioactive la o centrală nucleară din Ucraina - surse insurgente

Scurgeri radioactive probabil au avut loc la centrala nucleară ucraineană Zaporijia, situată în sud-estul ţării, anunţă lideri separatişti proruşi, citaţi de agenţia Sputnik.

Potrivit unui lider separatist din autoproclamata "Republică Populară Doneţk", nivelul radiaţiilor la centrala nucleară Zaporijia este de 14 ori peste limita normală.

Un reactor al centralei nucleare Zaporijia - cea mai mare din Ucraina - a fost oprit sâmbătă, în urma unei defecţiuni la sistemul electric - al doilea incident de acest fel produs în ultima lună. Autorităţile ucrainene au dat asigurări că nu au existat scurgeri radioactive.

"Reactorul Numărul 6 al Centralei Zaporijia a fost oprit de sistemul de protecţie, din cauza unor disfuncţionalităţi ale generatorului electric", a comunicat centrala atomo-electrică.

Însă insurgenţii separatişti proruşi susţin că incidentul s-a soldat cu scurgeri radioactive, explicând că situaţia a fost generată de încercarea eşuată de a înlocui combustibilul nuclear rus cu unul adus din Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici