Presupuşii autori ai asasinării preşedintelui din Haiti, înconjuraţi de poliţie în Port-au-Prince

  • Preşedintele din Haiti, Jovenel Moïs, a fost asasinat, în noaptea de marţi spre miercuri, în reşedinţa prezidenţială.
  • Jovenel Moïse era în funcţie din anul 2017, dar, recent, devenise ţinta multor protestatari, care îi cereau demisia.
  • Mai mulţi „presupuşi autori” şi-au găsit refugiul în două clădiri din Port-au-Prince şi sunt înconjuraţi de poliţie.
Urmărește
1833 afișări
Imaginea articolului Presupuşii autori ai asasinării preşedintelui din Haiti, înconjuraţi de poliţie în Port-au-Prince
Mai mulţi „presupuşi autori” ai asasinării preşedintelui haitian Jovenel Moïse „şi-au găsit refugiul în două clădiri din Port-au-Prince şi sunt înconjuraţi de poliţie”, a declarat joi trimisul ONU în această ţară, Helen La Lime.
 
"Patru membri ai grupului care a intrat în reşedinţa prezidenţială au fost ucişi de poliţie, în timp ce alţi şase sunt acum reţinuţi de poliţie", a spus Helen La Lime în cadrul unei conferinţe video cu jurnaliştii din New York, potrivit Le Figaro.
 
Potrivit acesteia, numărul suspecţilor înconjuraţi de poliţie este mai mare de şase. Poliţia haitiană a raportat până acum patru persoane ucise şi două persoane arestate. 
 
Vorbind după o şedinţă de urgenţă a Consiliului de Securitate solicitată de Statele Unite şi Mexic, trimisul ONU a spus că nu are informaţii despre identitatea ucigaşilor.
 
Nu ştiu cine este acest comando şi trebuie să aşteptăm continuarea investigaţiilor poliţiei haitiene. Ne confruntăm cu o situaţie foarte gravă în Haiti,” a spus La Lime.
 
Ea consideră că premierul interimar, Claude Joseph, reprezintă autoritatea responsabilă din Haiti, atât timp cât noul prim-ministru Ariel Henry, numit luni de preşedintele Moïse, nu a depus jurământul. Ea a făcut referire la articolul 149 din Constituţia haitiană cu privire la acest subiect.
 
Preşedintele din Haiti a fost asasinat, în noaptea de marţi spre miercuri, în reşedinţa prezidenţială. 
 
Jovenel Moïse era în funcţie din anul 2017, dar, recent, devenise ţinta multor protestatari, care îi cereau demisia. 
 
Haiti, cea mai săracă naţiune de pe continentul american, se confruntă cu probleme sistemice de securitate, în contextul crizei politice şi umanitare şi al activităţilor a numeroase grupuri infracţionale.
 
Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, Statele Unite şi Uniunea Europeană au cerut în mai multe rânduri convocarea alegerilor legislative şi prezidenţiale anticipate anul acesta. Jovenel Moïse tocmai desemnase un nou prim-ministru, Ariel Henry, şi anunţase intenţia de a convoca alegeri anticipate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici