- Home
- Externe
- (06.07.2021, 20:04)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pot SUA şi China coexista în pace? Răspunsul unui înalt oficial american
- Oficial american: SUA şi China pot coexista în pace, dar aceasta va fi o "provocare enormă" în următoarele decenii
- Kurt Campbell: "Probabil vor fi perioade de incertitudine, poate chiar perioade de amplificare ocazională a tensiunilor"
Urmărește
2161 afișări
Pot SUA şi China coexista în pace? Răspunsul unui înalt oficial american
Statele Unite şi China pot coexista în pace, dar aceasta va fi o "provocare enormă" în următoarele decenii, afirmă un oficial de la Washington, avertizând că vor fi perioade de incertitudine şi de tensiuni.
Kurt Campbell, consilier prezidenţial american responsabil de zona Indo-Pacifică, a declarat marţi, la un eveniment organizat de Institutul Asia Society, că preşedintele Joseph Biden va organiza anul acesta o reuniune cu liderii din Australia, India şi Japonia, în cadrul organizaţiei QUAD, pe tema abordărilor faţă de China.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Întrebat când se aşteaptă la o întâlnire a preşedintelui SUA, Joseph Biden, cu omologul său din China, Xi Jinping, Kurt Campbell a răspuns: "Aşteptările mele sunt să existe anumite interacţiuni înainte de a fi prea târziu".
Kurt Campbell a argumentat că Administraţia de la Washington trebuie să elaboreze o strategie prin care să ofere Chinei oportunităţi, dar să prevadă şi reacţii în cazul în care Beijingul are "acţiuni în antiteză cu pacea şi stabilitatea".
"Probabil vor fi perioade de incertitudine, poate chiar perioade de amplificare ocazională a tensiunilor", a afirmat Kurt Campbell, conform agenţiei Reuters.
"Dacă eu cred că este posibil ca Statele Unite şi China să coexiste în pace? Da, cred acest lucru. Dar cred şi că această provocare este extrem de dificilă pentru această generaţie şi pentru următoarea", a atras atenţia oficialul american.
Kurt Campbell a remarcat că Administraţia de la Beijing a devenit mult mai incisivă în ultima perioadă, având dispute cu mai multe ţări în acelaşi timp, spre deosebire de atitudinea din anii 1990. Spre exemplu, "nu sunt sigur că au doctrina strategică de a reveni la un tip diferit de diplomaţie faţă de Australia acum. Observ o duritate în abordare care pare neproductivă", a subliniat oficialul american.
Kurt Campbell a explicat că Washingtonul vrea să menţină relaţiile informale cu Administraţia de la Taipei, dar nu va susţine independenţa Taiwanului. "Recunoaştem deplin şi înţelegem sensibilităţile de acolo. Credem că Taiwanul are dreptul la pace. Vrem să vedem rolul său internaţional, în principal în producerea de vaccinuri, în alte probleme referitoare la pandemie, trebuie să aibă un rol, nu trebuie stigmatizaţi în comunitatea internaţională", a subliniat Kurt Campbell.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe