- Home
- Externe
- (11.08.2020, 09:41)
- Andreea Neblea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poţi alăpta în siguranţă în pandemie? Opiniile specialiştilor sunt contradictorii
- Specialiştii în sănătate au moduri diferite de abordare a problemei alăptatului
- Societatea Japoneză de Obstetrică şi Ginecologie a precizat că „sugarii mamelor purtătoare de virus ar trebui să fie hrăniţi doar cu înlocuitori pentru cel puţin o lună după naştere“
- Un medic spune că nu există dovezi că sugarii pot fi infectaţi prin alăptare
Urmărește
445 afișări
Unele mame sunt îngrijorate de faptul că ar putea transmite coronavirusul la nou-născuţii lor. Tu ai putea fi una dintre ele, aşa că acest articol vine cu noi informaţii pentru tine. Specialiştii în sănătate au moduri diferite de abordare a problemei. Însă, dacă eşti mamă de nou-născut trebuie să ştii că cel puţin un medic te sfătuieşte să tratezi cu calm problema, susţinând că nu există dovezi că sugarii pot fi infectaţi prin alăptare, scrie japantimes.co.
Pe 9 iulie, în presa japoneză a apărut informaţia că laptele matern de la o tânără mamă a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Femeia fusese spitalizată după ce a fost testată pozitiv în aprilie. Ea a făcut apoi un test pe laptele matern pentru a vedea dacă poate continua să alăpteze sugarul, iar rezultatul a fost pozitiv. La vremea respectivă, femeia suferea de mastită. Două zile mai târziu, un nou test pe laptele matern a fost negativ. Specialiştii îţi explică faptul că e posibil ca laptele matern să fi fost contaminat atunci când a fost extras pentru testare, acesta putând fi unul din motivele pentru care au apărut rezultate contradictorii.
OMS recomandă alăptarea
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus săptămâna trecută că riscul de infecţie cu COVID-19 din cauza alăptării este mic şi nu a fost niciodată documentat, recomandând alăptarea în detrimentul înlocuitorilor.
În iunie, OMS ţi-a recomandat să-ţi alăptezi copilul, deoarece laptele conţine nutrienţi şi anticorpi, dar să iei, de asemenea, măsuri de protecţie împotriva virusului, cum ar fi purtarea măştii, spălarea mâinilor şi o igienă bună.
Păreri contradictorii privind alăptatul
Totuşi, în aceeaşi lună, Societatea Japoneză de Obstetrică şi Ginecologie a precizat: „Deoarece există date despre noul coronavirus descoperit în laptele matern, credem că sugarii mamelor purtătoare de virus ar trebui să fie hrăniţi doar cu înlocuitori pentru cel puţin o lună după naştere“. De asemenea, a recomandat separarea sugarului de mama până când ambii vor fi testaţi negativ.
În acelaşi timp, Societatea de pediatrie din Japonia a spus că sugarii nu trebuie alăptaţi deoarece contactul răspândeşte boala, dar a adăugat: „Atât timp cât sănătatea mamei este stabilă, bebeluşii pot fi alăptaţi cu laptele matern“.
Pe de altă parte, Yuka Wada, medic specialist în neonatologie la Centrul Naţional pentru Sănătatea şi Dezvoltarea Copilului te îndeamnă să rămâi calmă: „În acest moment, nu există date despre transmiterea coronavirusului prin laptele matern. Testarea PCR este până la urmă un test care urmăreşte să determine prezenţa virusului, nu să ne spună cât de infecţioasă este boala. Să ştii că laptele tău nu este în pericol“, a spus ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Un nou focar de Covid-19 la un abator european: 14 români s-ar afla printre cei infectaţi. Cum au încercat belgienii ”să-i ascundă”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe