- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (27.09.2012, 11:34)
- Andrei Constantinescu ,
Povestea mireselor flămânde: Familii obligate să îşi căsătorească fiicele minore pentru a supravieţui - FOTO
Numeroase familii sunt nevoite să facă sacrificii extraordinare pentru a se salva de la sărăcie şi foamete, ajungând chiar până la căsătoria fiicelor minore pentru a putea supravieţui.
Urmărește
5215 afișări
Povestea mireselor flămânde: Familii obligate să îşi căsătorească fiicele minore pentru a supravieţui (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Sărăcia şi lipsa locurilor de muncă din Yemen ruinează viitorul copiilor din această ţară. Foarte multe familii numeroase nu au ce mânca de pe o zi pe alta, iar seceta din ultima perioadă agravează situaţia pe măsură ce nici agricultura nu mai este o soluţie când vine vorba despre procurarea hranei, scrie Daly Mail în ediţia sa electronică.
Alimentele de bază precum pâinea sau laptele au devenit un lux pentru aproape orice locuitor sau familie din Yemen, situaţia din punct de vedere social ajungând la un grad ridicat de degradare. Copiii acestor familii riscă să fie expuşi la subnutriţie, în timp ce piaţa muncii se află în colaps, locurile de muncă lipsind cu desăvârşire chiar şi pentru cei tineri.
În acest context se regăseşte şi familia tinerei Eaman Thabet, în vârstă de 16 ani. Mama acesteia, Salama Abdu Thabet, văduvă, se confruntă cu o situaţie disperată, neavând resursele financiare pentru a-şi putea hrăni copiii. Familia din Quaraibah supravieţuieşte cu greu, singurele alimente fiind câteva felii de pâine şi puţină pastă de tomate, care trebuie să asigure supravieţuirea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
Neavând de ales în această situaţie şi constrânsă de riscul foametei la care se expune familia sa, Salama Abdu Thabet a luat decizia de a o căsători pe fiica sa Eaman, de doar 16 ani, sperând că prin banii obţinuţi din zestre ar putea asigura hrană pentru copii.
"Nu avem aproape nimic, nu avem o casă decentă în care să locuim, dormim pe jos. Nu avem mâncare şi suntem o familie mare de şapte persoane. Nu avem nici destui bani pentru a putea hrăni pe toată lumea, aşa că suntem forţaţi să o împingem pe Eaman spre căsătorie. Sunt foarte tristă, fiica mea este atât de tânără", spune Salama Abdu Thabet.
Eaman urmează se căsătorească deşi nu ştie cine va fi soţul ei sau cum va fi căsnicia sa. Atât fraţii săi cât şi Eaman nu au mâncat o masă decentă de câteva săptămâni, situaţia fiind de-a dreptul tragică pentru familia din Quaraibah. Deşi fraţii mai mari ai tinerei de 16 ani au încercat şi continuă să încerce să îşi găsească de lucru, aceştia nu au reuşit, piaţa muncii din Yemen fiind momentan paralizată.
Un alt caz este cel al lui Mohammed, un şofer de tractor, care a fost nevoit să îşi căsătorească fiica de 14 ani pentru a putea procura bani din zestre prin care să îşi întreţină familia. "Viaţa este scumpă iar preţurile sunt foarte mari. Deoarece nu mi-am putut găsi ceva de lucru am fost nevoit să îmi căsătoresc fiica", a spus Mohammed.
Safia, fiica lui Mohammed este extrem de înţelegătoare. "Am şase surori şi trei fraţi. Pentru că tatăl meu nu şi-a putut găsi de lucru am fost nevoită să mă căsătoresc pentru a-l putea ajuta", spune tânăra.
Potrivit ultimelor estimări ale Naţiunilor Unite, aproximativ 10 milioane de persoane din Yemen, aproape jumătate din populaţie, nu au suficientă mâncare, în timp ce aproape 5 milioane de copii din această ţară au nevoie urgentă de hrană, aceştia fiind în pragul subnutriţiei.
Ceea ce agravează situaţia din Yemen este lipsa puterii financiare a populaţiei, dar şi fluctuaţiile de preţuri pe piaţa internaţională a alimentelor. De asemenea, cadrul politic tumultos din această ţară şi conflictele din nordul şi sudul regiunii au dus la pierderea multor locuri de muncă. Nici agricultura nu mai poate fi considerată o sursă de hrană, deoarece lipsa ploilor din ultima perioadă au dus la pierderea multor culturi.
Potrivit organizaţiei umanitare Oxfam, familiile sărace sunt nevoite să îşi forţeze copiii să renunţe la şcoală pentru a putea munci încă de la vârste fragede. Colette Fearon, reprezentantul Oxfram pe Yemen susţine că situaţia se agravează pe zi ce trece, iar familiile din această ţară sunt nevoie să recurgă la gesturi extreme pentru a putea supravieţui.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe