- Home
- Externe
- (09.07.2019, 09:38)
- Ioana Scholler
Povestea „sacrificării” angajaţilor de la Deutsche Bank: Cum s-a ajuns la planul draconic de concediere a 18.000 de salariaţi
Deutsche Bank a început programul concedierilor din Londra şi New York, la doar câteva ore după ce planul drastic de restructurare la nivel global a fost anunţat, informează The Guardian.
Urmărește
4205 afișări
Povestea „sacrificării” angajaţilor de la Deutsche Bank
Cel mai mare finanţator al Germaniei are aproape 8.000 de angajaţi în Marea Britanie, 7.000 dintre aceştia fiind doar în Londra, capitala britanică fiind unul dintre centrele principale pentru compania de investiţii globale.
Deutsche Bank careers end in an envelope, a hug and a cab ride https://t.co/azWsvz54ul pic.twitter.com/tjLaMcksVR
— Reuters Top News (@Reuters) July 9, 2019
Cele mai mari tăieri de personal vor avea loc în Londra, iar conducerea Deutsche Bank este aşteptată să reducă în jur de 5% din forţa de muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Măsura crudă, la câteva ore după anunţ
Unii angajaţi din Londra ar fi fost văzuţi în lacrimi, în timp ce îşi părăseau pentru ultima dată locul de muncă. Angajaţii companiei au început să plece din clădirea Deutsche Bank în jurul orei 10.00 dimineaţa, cu braţele pline de cutii. În plus, cheile de acces ale angajaţilor ar fi încetat să mai funcţioneze la ora 11.00.
#DeutscheBank starts cutting London jobs with 18,000 at risk worldwide https://t.co/acjXkLN8YM pic.twitter.com/61Z1AKKSOZ
— Sentifi CH Market (@Sentifi_CH) July 9, 2019
Un bărbat angajat la companie a spus, în drum spre clădirea situată pe strada Great Winchester, că „banca nu o duce bine, aşa că trebuie să facă ceva ca lucrurile să îşi revină”, scrie The Guardian.
Acţiunile Deutsche Bank, în continuă scădere
Deutsche Bank nu a reuşit să îşi revină după criza financiară din 2008, iar din cauza preţurilor acţiunilor în scădere, directorul executiv al companiei, Christian Sewing, a decis să închidă divizia care se ocupă de vânzări şi tranzacţii. De asemenea, Sewing a decis reducerea şi a altor întreprinderi ale instituţiei.
Acţiunile, care au ajuns la cel mai înalt nivel în 2007, fiind evaluate la 110 Euro, s-au prăbuşit de atunci la mai puţin de 7 Euro şi au scăzut cu încă 5% după ce planul de restructurare a fost anunţat.
„Sacrificarea” angajaţilor
„Sacrificarea” angajaţilor a început pe continentul asiatic, la scurt timp după ce concedierile au fost anunţate într-o duminică după-amiază, în Europa, angajaţii fiind concediaţi în Sydney şi Hong Kong. Un operator de capital propriu din Hong Kong a declarat pentru Reuters că atmosfera era sumbră în timp ce oamenii erau chemaţi individual la şedinţe.
„Angajaţii discută cu cei de la Resurse Umane, iar apoi li se înmânează un pachet şi sunt rugaţi să părăsească incinta instituţiei”, a spus operatorul.
Concedieri în masă
La New York, sute de angajaţi au fost chemaţi la cantina sediului Deutsche Bank de pe Wall Street pentru a-şi afla soarta. Angajaţii au fost văzuţi plecând cu plicuri mari albe, iar personalul de la un bar irlandez din apropiere se aşteptau ca angajaţii concediaţi să „se strângă” în incinta barului în următoarele ore.
Sewing, care s-a alăturat companiei ca ucenic în urmă cu 30 de ani, la vârsta fragedă de 19 ani, este acum al cincilea director executiv al Deutsche Bank din 2008, a spus că regretă tăierile, dar acţiunea drastică este necesară din cauza expansiunii neglijente a predecesorilor săi. Sewing susţine că banca de investiţii trebuie să se bazeze acum pe vânzări şi tranzacţii de acţiuni şi obligaţiuni pentru a rămâne rentabilă.
„Am încercat să concurăm în aproape fiecare piaţa bancară”, a declarat Sewing. „Prea multe resurse au fost canalizate către întreprinderi în care nu concuram pentru a câştiga, iar multe departamente ale companiei au fost o povară pentru mulţi ani”, a adăugat Sewing.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Un nou control la TNB. Caramitru spune, printr-o scrisoare deschisă, că nu are să îşi reproşeze „mai nimic”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe