Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă. Soluţia găsită de Guvernul Ucrainei pentru a limita răspândirea acestuia

Ucraina a dezvăluit, miercuri, o structură care are rolul limitării răspândirii prafului radioactiv rezultat în urma accidentului nuclear produs în anul 1986 la Centrala de la Cernobîl, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

Urmărește
4488 afișări
Imaginea articolului Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă. Soluţia găsită de Guvernul Ucrainei pentru a limita răspândirea acestuia

Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă. Soluţia găsită de guvernul Ucrainei pentru a limita răspândirea acestuia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a inaugurat miercuri "noua structură de izolare" radioactivă construită în zona Reactorului 4 al Centralei nucleare de la Cernobîl.

Structura propriu-zisă a costat 1,5 miliarde de euro, iar lucrările au durat nouă ani, în cadrul unui proiect cu valoarea totală de 2,2 miliarde de euro.

Structura mobilă, considerată cea mai mare din lume, are lungimea de 257 de metri şi greutatea de 36.000 de tone.

Reactorul numărul 4 al Centralei nucleare de la Cernobîl a explodat pe 26 aprilie 1986. Aproximativ 350.000 de persoane au fost evacuate din zonă la doar câteva zile după accident. Circa 600.000 de oameni au fost expuşi concentraţiilor ridicate de radiaţii în timpul lucrărilor de izolare a reactorului.

Taguri:
ucraina,
cernobîl,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici