Premierul britanic Starmer promite un plan pe 10 ani pentru a rezolva criza din sistemul de sănătate

Premierul Marii Britanii, Keir Starmer, transmite, joi, că guvernul său lucrează la un plan pe 10 ani pentru a repara Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), după ce un raport independent a constatat că sistemul se află în stare critică, relatează Reuters.

Urmărește
67 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic Starmer promite un plan pe 10 ani pentru a rezolva criza din sistemul de sănătate

Premierul britanic Starmer promite un plan pe 10 ani pentru a rezolva criza din sistemul de sănătate

NHS, administrat de stat, a fost în criză şi a îndurat unele dintre cele mai dificile ierni din ultimii ani, luptând să se redreseze în urma impactului pandemiei COVID-19, a întârzierilor mari în procedurile elective şi a acţiunilor sindicale.

Guvernul conservator anterior nu a reuşit să reducă listele de aşteptare, dând vina pe greve, iar Starmer, al cărui Partid Laburist a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile din iulie, a făcut din încheierea unor acorduri salariale cu personalul din domeniul sănătăţii o prioritate.

El a afirmat că NHS ar avea nevoie, de asemenea, de „o intervenţie chirurgicală majoră, nu de soluţii temporare” pentru a face faţă costurilor în creştere ale îngrijirii unei populaţii în curs de îmbătrânire, fără a creşte taxele.

„Ştim că oamenii care muncesc nu îşi pot permite să plătească mai mult, aşa că trebuie să reformăm sau să murim”, potrivit lui Starmer, conform extraselor preliminare ale discursului de joi publicate de biroul său.

„Acest guvern lucrează cu rapiditate pentru a construi un plan pe 10 ani... În locul abordării de sus în jos din trecut, acest plan va avea amprentele personalului NHS şi ale pacienţilor peste tot”.

Discursul lui Starmer vine după publicarea unui raport al lui Ara Darzi, un chirurg care face parte din Camera Lorzilor, pe care guvernul l-a însărcinat să examineze starea NHS.

Sistemul de sănătate a intrat în pandemie cu o rezilienţă la un „minim istoric”

Raportul lui Darzi a constatat că NHS a intrat în pandemia COVID-19 în 2020 cu o rezilienţă la un „minim istoric”, din cauza unei lipse de investiţii şi a unei reorganizări confuze de sus în jos în deceniul anterior.

„Am fost şocat de ceea ce am găsit în timpul acestei investigaţii - nu doar în serviciul de sănătate, ci şi în starea de sănătate a naţiunii”, a declarat Darzi, citat de Reuters.

„Prea mulţi oameni aşteaptă prea mult timp şi, în prea multe domenii clinice, calitatea îngrijirii a regresat.”

Impactul asupra sănătăţii al dificultăţilor serviciului de sănătate are, de asemenea, un efect asupra economiei, a spus Starmer, piaţa muncii din Marea Britanie suferind din cauza celor 2,8 milioane de persoane inactive din punct de vedere economic din cauza bolii pe termen lung.

Starmer a declarat că doreşte să încadreze noul plan în jurul trecerii NHS de la analogic la digital, punând mai multă îngrijire în comunitate, mai degrabă decât în spitale, şi un accent mai mare pe prevenirea îmbolnăvirii oamenilor.

Guvernul lui Starmer este responsabil pentru NHS în Anglia, dar responsabilitatea pentru acest serviciu în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord este transferată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici